NieuwsNieuws 2020/2021

Na een raar eindigend seizoen 2019/2020 volgde een nog vervelender 2020/2021. Het 1e elftal kwam slechts vier competitiewedstrijden in actie en daarna stond alles stil.

Er is door de groep, toen het weer mocht, wel door getraind en er zijn wat onderlinge wedstrijden gespeeld de afgelopen maanden, maar dat was het dan ook.

Iedereen ziet natuurlijk weer uit naar competitievoetbal! Bestuur en technische staf zijn al enkele maanden druk bezig met de voorbereidingen op het seizoen 2021/2022. Dit betekende vele gesprekken met spelers, over blijven of gaan en met mogelijke nieuwe gezichten over komen.

Er lopen nog gesprekken, maar voorlopig is dit het nieuws:

De krachten die het Spartaans-shirt blijven dragen: Diego Liefden, Enes Ozturk, Osman Tozlu, Shelton Wijngaarde, Talib Azaroiali, Xavier Akinrinbola en Yasar Cavdar.

De nieuwe gezichten die we in de selectie begroeten (hoewel, lang niet allemaal Ă©cht nieuw):

5 mannen stromen door vanuit onze eigen Onder-21 selectie van het afgelopen seizoen. Op de foto van links naar rechts: Ayrton Cicilia, Junior Ashu, Dion Hooi, Raygivano Dompig en Sany Ayeva.

Ayrton speelde in de paar wedstrijden in het 1e al enkele malen mee. Dion en Raygivano waren al min of meer vaste keus in het seizoen 2019/2020, Raygivano debuteerde zelfs al nog als O17-speler in 1 in het seizoen 2017/2018. Deze mannen wilden zich afgelopen competitie graag laten zien op het hoge niveau van O21. Helaas kwam corona. Nu stromen zij graag weer door naar de hoofdmacht!

Keeper Coen Laurens maakt een nog grotere stap. Afgelopen jaargang was Coen de vaste keus in O19-1. Én hij moest aan de bak in 1: in de voetsporen van zijn vader debuteerde Coen in oktober 2020. Komend seizoen treedt hij toe tot de hoofdselectie en slaat als ‘coming man’ O21 over.

En dan de echt nieuwe gezichten in de selectie. Van links naar rechts op de foto: Jerome Agbo (26), Raul Kertodikromo (23) en Sebastiao Quiavuazou (22).

Jerome komt over van Leonidas en is een uitstekende centrale verdediger die ook als controlerende middenvelder goed uit de voeten kan. Raul komt van VOC en is een fysiek sterke middenvelder. Ook Sebastiao, die van YVV de Zwervers komt, speelt het liefst op het middenveld. Zijn broertje is al Spartaan, in de O15-1.

Eerder konden we al de komst melden van Obrean Cronie (21), oud-jeugdspeler die na enkele seizoenen Excelsior M terugkeert aan de Oldegaarde.

We wensen allen nu vast veel plezier en succes en een mooi seizoen!

Binnenkort hopen we de totale samenstelling van de selectie 2021/2022 te kunnen geven. En op een later moment zullen we diverse spelers in een interview aan het woord laten.