De bekerwedstrijd tussen de twee favorieten van bekerpoule 40, sc Feyenoord en Spartaan’20, eindigde in een voor Spartaan’20 teleurstellende 0-3 nederlaag. Gedurende het eerste kwartier leek het een redelijk gelijk opgaand duel te worden. Echter, toen vond Feyenoord het welletjes en schakelde een tandje bij. Spartaan’20 moest met man en macht naar achteren en van een gelijk opgaand duel was meteen geen sprake meer. Vermoedelijk was het de goede kans die Spartaan’20 spits Luigino Paesch in de 12e minuut kreeg die de rood-witten deed wakker schrikken. Die kans werd door de uitstekende Feyenoord-goalie Rick van der Burg ternauwernood tot hoekschop verwerkt.

In de 22e minuut was het Junior Obiku die, na gerommel van de Spartaan’20 verdediging, de zwarthemden spaarde door de bal naast het doel te deponeren. Dat bleek uitstel van executie, want vijf minuten later kreeg Quincy Oosterom de gelegenheid om uit een terecht toegekende strafschop (Junior Obiku werd in het zestienmetergebied ten val gebracht) Feyenoord op de verdiende 1-0 voorsprong te brengen. Uit de vele hachelijke situaties die daarna voor het Spartaan’20 doel ontstonden werd niet gescoord. Zowel ingrijpen van de Spartaan’20 verdedigers onder aanvoering van keeper Alihan Ulusoy als kansen missende Feyenoord aanvallers zorgden ervoor dat de thuisclub met de kleinste achterstand de rust leek te halen. Maar in de korte blessuretijd van de eerste helft bleek plotseling het Spartaanse verdedigingsbolwerk een schiettent geworden. Na vier pogingen was het Shabir Isoufi die Feyenoord en de ruststand op 0-2 bracht.

Na rust bijna eenzelfde beeld. Nu echter wist Spartaan’20 het veel langer vol te houden en kregen beide ploegen doelrijpe kansen. Toch was het Feyenoord dat met prima combinatievoetbal door Lucas van Oeveren in de 52e minuut op 0-3 kwam.

Spartaan’20 wierp alle schroom van zich af een trok furieus ten aanval. Deze strijdwijze gaf natuurlijk ook Feyenoord veel meer ruimte, waar het echter niet van profiteerde. De beide keepers kregen alle gelegenheid hun kunnen te tonen waarbij met name Rick van der Burg diverse knappe reddingen verrichtte op goede acties en schoten van o.a. Soufian Charraoui en Riccardo Wijsbroek.  Spartaan’20 verdiende wel een tegentreffer maar ook uit enkele vrije trappen vanuit kansrijke situaties lukte het niet; het bleef uiteindelijk bij 0-3.

Omdat Alexandria’66 van Antibarbari won, zijn zowel Feyenoord als Spartaan’20 geplaatst voor de volgende bekerronde.

Aanstaande dinsdag een laatste test voor Spartaan’20 met het oog op de competitie: om 20.00 uur wordt op eigen nog een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Rijsoord afgewerkt, voordat zondag de competitie wordt aangevangen met een uitwedstrijd tegen het Goudse Olympia.