Samenwerking Spartaan’20 en YOUZ

Voor de vaste bezoeker bij ons is het al vele jaren een bekende regel: geen positie_7_basiselfvanspartaan1500x2100-722x1024alcoholverkoop aan en gebruik door de jeugd. Dit geldt voor onze leden, maar uiteraard ook voor die van bezoekende verenigingen. Toch krijgen onze barmedewerkers nog regelmatig van zowel onze als bezoekende jeugd de vraag of ze een biertje kunnen bestellen. Bij Spartaan’20 gaan we er vanuit dat we het goed hebben geregeld, maar er zijn leuke en makkelijke handvatten om dit onderwerp bij de leden nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Spartaan’20 staat achter het alcoholbeleid van de overheid. Om dit nog actiever uit te dragen en om binnen de organisatie meer beleving bij dit onderwerp te krijgen bij zowel de medewerkers als de leden, zijn we een samenwerking aangegaan met YOUZ.

YOUZ adviseert het bestuur en begeleidt een aantal sessies voor vrijwilligers om de bewustwording van alcohol- en drugsgebruik bij met name de jeugd te vergroten.

In augustus jl is er tijdens de jaarlijkse leiders/trainersavond een sessie verzorgd door YOUZ. Op 14 oktober is er een bijeenkomst voor kantinemedewerkers en ook dan zal YOUZ een bijdrage leveren.

Met deze samenwerking gaan we ervan uit dat bij de eigen leden en bij de bezoekers dit onderwerp in ieder geval tot positieve gesprekken zal leiden en dat het helpt om het alcohol- en drugsgebruik onder de jeugd naar 0 terug te brengen.

Wie meer over YOUZ wil weten: kijk op www.youz.nl

youz-logo