In de eerste wedstrijd na de winterstop heeft Za-1 een prima stap gezet naar handhaving in de derde klasse. Concurrent YVV de Zwervers werd op een wat ruim uitgevallen 5-1 nederlaag getrakteerd, waardoor die op zes punten achterstand is gezet. Tegelijkertijd verloren alle andere ploegen onder ons punten.

Het begin van de wedstrijd zag er nog somber uit. Al na drie minuten lag de bal achter Marcel van Meenen, die een voorzet onder zich door zag glijden die van dichtbij kon worden binnen getikt door Yannick Esajas. Het evenwicht in de stand was gelukkig snel hersteld, toen een ongelukkige handsbal leidde tot een penalty die door Frank Bosschaart onberispelijk werd binnengeschoten: 1-1. Spartaan’20 was wakker en binnen het kwartier ontstonden er drie kansen. Eerst miste Frank Bosschaart op een haar na een intikker, vervolgens was het Rusendel Bernadina die naast mikte, maar bij de derde gelegenheid was het wel raak. Een prima combinatie werd besloten met een goede voorzet van Rusendel Bernadina en Roshendell Manuel stond bij de tweede paal om binnen te lopen: 2-1. Hierna was het vooral YVV de Zwervers dat de klok sloeg en de druk opvoerde. Toch creĂ«erde men niet echt grote kansen en ontstonden de gevaarlijke situaties voor het Spartaanse doel vooral door af en toe aarzelend verdedigen. In de 30e minuut claimde ‘heel Zwervers’ een strafschop, maar de arbiter zag geen kwaad in de verdedigende Spartaanse actie. Op slag van rust viel de wedstrijd feitelijk in het slot. Roshendell Manuel strafte zwak ingrijpen van de allerminst overtuigende Zwervers-doelman Dennis de Jel af en zorgde voor de derde Spartaan-treffer.

Als het al niet was beslist, was daar vier minuten na de pauze wel sprake van. Opnieuw zwak verdedigen aan Zwervers-kant deed de bal voor de voeten van Frank Bosschaart belanden die overigens met zijn volley prachtig voor de 4-1 zorgde. Toch gaven de bezoekers het nog niet op, maar het zat ze niet echt mee deze middag. Jessy Fortes mikte net naast, Yannick Esajas vond doelman Van Meenen in goede vorm op zijn weg en Jay Falix zag een prachtige knal op de kruising uiteen spatten. Hoe het wel moest, liet Spartaan’20 nog een keer zien. Een vlijmscherpe counter met een voorzet van Rusendel Bernadina bood Rachid Bouali vrij inlopend de gelegenheid voor de 5-1 te zorgen.

De Zwervers bleef gaan voor een extra treffer, maar ook een kopbal van Yannick Esajas mocht er niet in doordat Marcel van Meenen nog eens hulp van de paal kreeg. En Marcel greep bovendien in enkele andere situaties steeds prima in waardoor er geen wijziging meer in de score kwam.

Door deze zege is goede zaken gedaan en staan we weer in het linker rijtje. Op deze manier punten blijven sprokkelen moet in het eerste seizoen in de derde klasse handhaving kunnen opleveren.