NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Onze mannen hebben het na de winterstop even niet. Op bezoek bij het onderaan staande vv Rijsoord, dat nog geen wedstrijd wist te winnen tot vandaag, kregen we 3-1 een nederlaag te slikken.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Rijsoord. Casper Gerritse mocht van de warrig leidende scheidsrechter doorgaan na een duidelijke overtreding op Osman Tozlu. Spartaan-keeper Gian Gummels redde. Hierna pakte Spartaan’20 het initiatief en in de 10e minuut had Nelson Bashir in ideale positie de openingstreffer op de schoen en de hoek voor het uitzoeken. Hij mikte echter te slap en het werd slechts een hoekschop waar verder niets uit voort kwam. Een afstandsschot van Aroen Orie verdween over het doel en een poging van Desmond Asare belandde in de handen van Rijsoord-keeper Jesse Verveer.

Rijsoord wachtte voor rust verder geduldig op die ene kans, die vijf minuten voor de pauze ook kwam toen Spartaan de bal in het centrum volkomen onnodig verspeelde. Jari Bendt mocht vrij op de keeper af en zette met een diagonale schuiver de 1-0 voor de thuisclub op het bord.

In het begin van de tweede helft direct veel spektakel. Eerst een kans voor Mohamed el Yakoubi op de gelijkmaker, maar zijn schot ging in het zijnet. In de 50e minuut de 2-0: de lange Casper Gerritse torent boven alle Spartanen uit en weet een voorzet uit een vrije trap in de verre hoek te koppen. Het is het sein voor de Spartanen om nog eens extra aan te zetten en dat resulteert even later al in de 2-1, het is Sany Ayeva die kiezelhard binnen schiet. In de daarop volgende minuten volgt een aantal dreigende situaties voor het Rijsoord-doel, maar een snelle gelijkmaker blijft uit. Het dichtstbij is Ilias Chouaibi met een fraai schot, dat even zo fraai uit de hoek wordt geranseld door keeper Jesse Verveer.

Het laatste kwart van de wedstrijd wordt door Rijsoord slim gespeeld: veel vertragen, ballen ver weg of uit, alles om de eerste zege te kunnen boeken. En die komt vast te staan vijf minuten voor tijd, als men een vrije trap net buiten de zestienmeter krijgt en Danny Haasdijk de bal hard door het midden langs Gian Gummels schiet. In de slechts zes minuten bijgetelde extra tijd komt Rijsoord zelfs nog dichtbij een vierde treffer, maar Gian weet dat met twee goede reddingen te voorkomen.

Tja, het is nu even alle teleurstelling van twee weken verwerken en er dan komende zaterdag weer stĂĄĂĄn in de thuisbeurt tegen DCV, waartegen we zeker nog iets hebben goed te maken.