NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Zaterdagmiddag 24 september 2022, klokslag half vier: scheidsrechter Thomas Groenendijk geeft het beginsignaal voor een nieuw hoofdstuk in onze Spartaan’20-geschiedenis. Het Eerste elftal is begonnen aan de competitie in de zaterdag 1e klasse. Terzijde zij opgemerkt dat over twee seizoenen er geen onderscheid meer is in ‘zaterdag/zondag’ en de KNVB dan Ă©Ă©n standaardcompetitie zal hebben.

In de thuisbeurt tegen vv Rijsoord moest de eerste slag geslagen worden en dat gebeurde ook. De Spartaan-elf startte overtuigend door in de eerste helft een groot overwicht op te bouwen. Binnen tien minuten twee kansen van dichtbij om te scoren, maar een bal naast en goed optreden van de Rijsoord-doelman betekenden nog geen treffer. Rijsoord kwam nauwelijks in de buurt van het Spartaan’20-doel, behoudens enkele verdedigende slordigheden van de thuisclub.

Na 25 minuten een ongelukkige handsbal van een Rijsoord-verdediger, waarna Mohamed el Yakoubi mocht aanleggen voor de strafschop: snoeihard, maar wel naast/over het doel. Vijf minuten later toch de openingstreffer voor Spartaan’20. Debuterende onder-21 speler Mohamed al Osrouti kapte zichzelf prima vrij op de rand van ‘de zestien’ en schoot fraai binnen: 1-0.

Hierna volgden nog diverse goede Spartaan-aanvallen, maar werd verzuimd de belangrijke tweede treffer te maken. Een keer pech ook, toen de bal na een fraaie aanval over rechts goed werd ingeschoten door Nelson Bashir maar via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper belandde.

In de tweede helft een ander beeld, althans meer evenwicht op het veld met een meer aandringend Rijsoord. Spartaan-keeper Migael Essajas trad overtuigend op waar het moest. En overigens bleven de betere mogelijkheden voor de Spartanen, met een kopbal van Diego Liefden voorlangs en goede schoten van Jaser Cavdar en Luis Baldeh Baldeh naast.

Rijsoord kwam in de 77e minuut toch op gelijke hoogte, toen de Spartaan-defensie bij een snel genomen vrije trap even niet attent was en Niek Meijer een vrije doortocht bood. De Rijsoorder schoot prima diagonaal binnen: 1-1. Lang duurde dat feestje van de bezoekers niet, want nog geen vijf minuten later kogelde invaller Eren Yildizturan de overall verdiende 2-1 op het bord. In de slotfase kwam Spartaan’20 niet echt meer in gevaar en trok het de drie punten over de streep.

En prima begin dus van de competitie; volgende week op bezoek bij DCV in Krimpen a/d/ IJssel, aanvang dan 14.30 uur.