NieuwsNieuws 2023/2024

Oudgedienden van toen én de jonge honden van de laatste jaren: velen zagen er naar uit om hét “feessie” van de vereniging weer eens mee te maken: afgelopen weekend waren “wij weer bij elkaar“!

Kamp Ahoy is een instituut binnen onze club: sinds 1955 zijn we, de twee corona-jaren uitgezonderd, met bijna 80 kinderen en 30 begeleiders ieder jaar een volle week in de bossen bij Oosterhout, in kamphuis Ahoy. In juli 2024 zal het de 68e keer zijn! Prachtig dat dit evenement nog steeds voor zo veel kinderen voor een aanvaardbare prijs kan worden georganiseerd en velen zich daar belangeloos voor inspannen.

Eens in de pakweg vijf jaar is er dan die reünie: begeleiders (van toen en nu) en deelnemers van toen halen in een weekend in het kamphuis vele mooie herinneringen op. Een bont gezelschap uit vele generaties trof elkaar vrijdagavond op de ‘receptie’, we telden circa 80 bezoekers. Ruim de helft hiervan bleef ook nog eens een of twee nachtjes slapen (nou ja, als het daarvan is gekomen…) en beleefde een actieve zaterdag volgens ‘kamprecept’. Op zondag toog iedereen, zoals altijd na kamp moe maar voldaan en met mooie herinneringen, weer huiswaarts. Een sfeerverslag:

De reünie startte in de regen, maar dankzij enkele grote, waterdichte parasols begon de gezelligheid al buiten op het Philip Schefferplein, vernoemd naar hét icoon van Kamp Ahoy.

 

Na het vele bijkletsen was het binnen de tijd voor een officieel welkom door huidig hoofdleider Jan Akkerman, die dat op zijn geheel eigen stijl deed en direct maar even de regels voor het weekend erin prentte bij de deelnemertjes! En hij zette daarna uiteraard het kamplied in, het “feessie” kon beginnen!

  IMG_7982 Het bleef tot in de late (vroege?) uurtjes gezellig, waarbij de voeten ook van de vloer gingen.

Stipt 9.30 uur zaterdagochtend: ontbijt, met alles erop en eraan, met ook wat dikkere plakjes kaas dan destijds.

Daarna het corvee: er was eerlijk geloot door de hoofdleider, tafel 3 was aan beurt. Wel opvallend dat na de andere maaltijden het ook steeds dezelfde lotingsuitslag bleek…

Het zaterdagprogramma vulde zich met de voetbalcompetitie tussen vier teams en ‘s-middags een bosspel. Bij het voetbal keken sommigen liever toe vanwege de strammer geworden spieren, anderen voelden zich nog voldoende fit om hun -ooit- talent nog eens te laten zien.

  Wil Wolters had de zware nacht prima doorstaan en toonde zijn nog altijd fabelachtige techniek, Frans Stukart liet als enige actie zien hoe je een penalty moet nemen nadat Archoen Rosinda miste, ook Lloyd Hahn was scoren nog niet verleerd, John Kok ging voor de prijs van best geklede keeper.

 Het winnende team: Bradley van den Ouden, Archoen Rosinda, Arjen Vaandrager, Wil Wolters, Patrick Molenaar, Patrick Kok.

  ‘s-Middags in een drijfnat bos over de bekende paden het voetgolf-spel. Een hole-in-one scoorde geen enkel team met al die boomstronken en plassen onderweg, maar Martine Molenaar etaleerde haar fluwelen traptechniek. De bij het spel behorende vragen werden door twee teams het beste beantwoord, team-Kraan won dankzij de traptechniek van vooral Bradley, Jos en Danny. kampreunie Martine in actie

Na alle inspanningen smaakte het biertje weer prima en werd vervolgens genoten van een prima barbecue.

 ‘s-Avonds klaverjassen, chillen, biertje-wijntje en gezamenlijk naar de Champions League finale kijken. De hoofdleider was soepel geweest, want in strijd met de echte kampwet was er dan toch maar een t.v. geregeld.

Wat vroeger dan de eerste nacht zocht men de slaapkamers op en werden wat uurtjes slaap ingehaald. Op zondagochtend was het ontbijt, gezamenlijk opruimen en schoonmaken, inpakken en met een warm Spartaan-gevoel naar huis!

 De onderscheiding ‘Eikel van het jaar’ werd voor het naar huis gaan nog uitgereikt door Jan Akkerman: verdiende winnaar Arnold Hamar!

Jan nam nog een voorschot op de toekomst: “het volgend jaar zijn wij weer bij elkaar!”

Rest een enorme dank aan de organisatoren, die dit er ‘even’ naast deden, naast de toch al zware inspanningen voor het komende 68e kamp van 13 tot 20 juli 2024. Wij ‘oudjes’ wensen de huidige staf vast heel veel succes!