In een uitermate boeiende wedstrijd werd door Spartaan’20 een punt gehaald bij het Haagse BMT. Zeker op grond van de tweede helft had er meer in gezeten voor de Spartanen, maar dan moet de bal vaker tussen de palen…

De eerste grote kans in de wedstrijd was na 8 minuten voor Spartaan’20. Anouar el Jaili werd in vrije schietpositie gebracht schuin voor het doel, BMT-keeper Dogukan Boyla tikte zijn inzet uit de hoek. Vijf minuten later was het aan de andere kant bij de eerste BMT-kans wel raak. Geklungel in de Spartaan-defensie bracht Abdullah Achahbar in scoringspositie en die faalde niet: 1-0. Lang genoot BMT niet van die voorsprong, want drie minuten later lag de 1-1 al in het net. Soufian Charraoui werd met een steekbal vrij voor de doelman gezet en schoof de bal er op een fraaie manier langs.

Hierna zakte het spelniveau aan beide kanten met veel gerommel en overtredinkjes op het middenveld en leek de rust te worden gehaald met de gelijke stand. Maar vijf minuten voor de pauze kwam BMT toch op 2-1 toen eerst Spartaan-doelman Alihan Ulusoy een schot niet goed verwerkte, de terugspringende bal vervolgens nog tegen de paal werd gewerkt en daarna in de scrimmage voor het doel opnieuw Achahbar de slimste bleek en simpel binnen schoot voor BMT.

De speech van coach Gokan Akgoz in de rust miste zijn uitwerking niet. Spartaan’20 trok de tweede helft in hoog tempo naar voren en liet vele aanvalsgolven los richting BMT-doel. In de 53e minuut leek de 2-2 een feit te worden toen Swendly Albertus zichzelf in prima schietpositie bracht, maar de keeper redde. Ook pogingen hierna van diverse Spartaan-aanvallers strandden steeds op de doelman of een verdediger.

Met nog twintig minuten te gaan bracht Gokan Akgoz twee verse aanvallende krachten in. Een van hen, Ubke Arslan, bood bij een van zijn eerste acties Soufian Charraoui een dot van een kans maar diens inzet ging via een verdedigend been over het doel. In de 77e minuut werd Yasin Soyturk op de rand van ‘de zestien’ gevloerd, de bal werd er net buiten gelegd voor de vrije trap; Soyturk zelf krulde de bal naar de bovenhoek maar de BMT-doelman had een goede actie in huis en voorkwam opnieuw de gelijkmaker. Vervolgens was even later Swendly Albertus aan de beurt voor een nieuwe Spartaanse kans en weer stond de keeper op de goede plek.

Net toen de Spartaan-supporters begonnen te wanhopen, viel de meer dan verdiende 2-2 alsnog. Ubke Arslan glipte langs zijn tegenstander en werd gevloerd, de strafschop werd feilloos ingeschoten door Yasin Soyturk.

Met nog vijf minuten plus wat extra op de klok wilde Spartaan’20 de volle winst en bleef vooruit denken en spelen. Dat had natuurlijk ook risico in zich, want hoewel BMT er in de tweede helft nauwelijks aan te pas was gekomen leverde een counter in de allerlaatste minuut aan die kant nog een enorme kans op, maar werd de bal met enig geluk door de Spartaan-defensie weggewerkt. Jammer was het dan weer dat de dreigende tegenstoot met een 3tegen1 situatie werd afgebroken door het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter-grootheid Roelof Luinge, die er overigens best nog wel een minuutje aan had mogen vastplakken gelet op het vele getreuzel aan BMT-kant gedurende vrijwel de hele tweede helft… Uiteindelijk kon iedereen na afloop vrede hebben met de puntendeling in deze stevige maar nooit onsportieve en zeker boeiende wedstrijd.