Dankzij een doelpunt in de allerlaatste minuut van de extra tijd werd een op dat moment eigenlijk niet meer verwachte maar niettemin zeer verdiende zege geboekt op RVC’33. De neutrale toeschouwer heeft ongetwijfeld een boeiende wedstrijd gezien waarin van alles zat. Aan Spartaanse kant was de vreugde extra groot gelet op de feiten waarmee de ploeg van coach Gokan Akgoz gedurende de wedstrijd kreeg te maken: een fysiek sterke tegenstander die er in de laatste fase een extra schepje bovenop deed, een loodzwaar veld, de laatste tien minuten een numerieke Spartaanse minderheid Ă©n een arbiter die -om het zachtjes uit te drukken- zijn beslissingen iets te veel in het voordeel van de thuisploeg liet uitpakken. Natuurlijk, van spelers en begeleiding mag worden verwacht dat op alle momenten de beheersing wordt bewaard, daar staan we immers als vereniging ook voor, maar soms is dat een zware opgave… Iets om zeker nog aan te werken ook na de winterstop.

De wedstrijd begon gelijkopgaand. Na 8 minuten een onschuldig duel tussen een Spartaan-verdediger en RVC-aanvaller in de zijkant van het zestienmetergebied, de bal gaat achter en…de arbiter wijst tot verbazing van ieder naar de stip. RVC-aanvoerder Frank Stolwijk mikt onzuiver en bovendien kiest Spartaan-keeper Alihan Ulusoy de goede hoek. Spartaan’20 pakt het hierna aanvallend op. Er volgen vier hoekschoppen in korte tijd en kansrijke inzetten van Swendly Albertus, Soufian Charraoui en Enes Ozturk, maar die leveren geen treffer op. Hierna is het weer RVC’33 dat komt opzetten en dat leidt tot de 1-0 na een half uur spelen, als Frank Stolwijk onhoudbaar binnen kopt.

Nauwelijks vijf minuten later lijkt de verdiende gelijkmaker een feit als Yasin Soyturk uitstekend wordt bediend door Soufian Charraoui, maar de scheidsrechter op vlagsignaal van zijn assistent onterecht voor buitenspel fluit, tegelijkertijd de nog forse overtreding op Charraoui met geel bestraft en dan…tot een vrije trap voor RVC wegens buitenspel besluit. Spartaan’20 liet zich niet van de wijs brengen en bleef aandringen. Yassine Belghar heeft kort voor rust de 1-1 op de schoen, maar speelt de bal tegen de keeper aan.

Na de thee zet de Spartaan-elf RVC prima vast. Yasin Soyturk schiet zijn eerste mogelijkheid nog tegen de keeper aan, maar bij de tweede kans prikt hij wel de 1-1 binnen na goed aangeven van Soufian Charraoui. De Spartanen ruiken dat er meer in zit, maar moeten overigens oppassen voor de opportunistische tegenstoten van RVC, met links voorin hun uitblinker de snelle 19-jarige Mees Booy.

In de 70e minuut de verdiende 1-2: Yassine Belghar krult een vrije trap ver in ‘de zestien’ en invaller Ubke Arslan knalt de bal in het net. RVC’33 gooit er hierna qua inzet nog een schepje bovenop, geholpen door de arbiter die bij vele duels vooral overtredingen van Spartanen ziet, soms terecht maar even zo vaak minstens twijfelachtig. In een zo’n situatie weet Yasin Soyturk zich verbaal niet te beheersen en moet hij met rood vertrekken. Extra zuur is het dat uit de vrije trap de bal voor de voeten van RVC-verdediger Zanzibar Booy valt die de 2-2 aantekent met een schuiver.

Met nog tien minuten op de klok en een numerieke minderheid tekenden de Spartaanse toeschouwers misschien al voor een punt. Maar de ploeg bleef geloven in de volle winst en haar spelstijl trouw: vooruit gericht, met natuurlijk ook risico op alsnog een nederlaag. Aan beide kanten ontstaan dan nog grote kansen, waarbij namens Spartaan’20 Swendly Albertus en Soufian Charraoui de bal er steeds net niet in krijgen. Nadat ook RVC’33 in de allerlaatste minuut nog een bal voorlangs een leeg Spartaan-doel ziet rollen, is het aan de andere kant alsnog Swendly Albertus die binnen schiet nadat Soufian Charraoui drie tegenstanders heeft uitgekapt met een van de fraaiste acties van de wedstrijd.

Grote vreugde na afloop uiteraard in de Spartaanse kleedkamer. Dankzij de overwinning wordt aangehaakt bij de middenmoot en kan de doelstelling na de winterstop worden gericht op het meedoen om een prijs. Extra fijn voor de technische staf is het dat ook het 2e elftal goed presteert: nog ongeslagen en aan kop in de Reserve Eerste klasse.