NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Het Eerste heeft zich geplaatst voor de volgende bekerronde, door in het Westland met 4-1 te winnen van Quintus.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was het zeker geen ‘walk-over’ tegen de vierdeklasser. Quintus durfde te voetballen vanaf de eerste minuut, maakte het de Spartanen aanvankelijk bijzonder lastig en kwam zelfs met 1-0 voor. Nadat Eren Yildizturan voor de gelijkmaker had gezorgd, kantelde het spelbeeld volledig. Spartaan’20 voerde de druk op de tegenstander op en creĂ«erde de nodige kansen. Quintus had voeten en handen (van de keeper) nodig om een volgende Spartaan-treffer te voorkomen. Maar die kwam er voor rust toch nog, Nelson Bashir was de maker.

Ook na de pauze was Quintus een voetballende tegenstander die het bleef proberen, maar Spartaan’20 hield het overwicht en gaf achterin weinig weg. Via treffers van Luis Baldeh Baldeh en Dominique Lopes (uit een penalty) kwam de 1-4 eindstand op het scorebord.

Komende zaterdag 29/10 weer verder met de competitie: koploper BVCB komt op bezoek, aanvang 15.30 uur.