3 september 2016: PSV Poortugaal JO9-1  – Spartaan’20 JO9-3: 0-320160903_093310
Onze 2e bekerwedstrijd van het seizoen ging tegen het altijd lastige PSV Poortugaal J09-1. Deze jongens hadden de 1e wedstijd verloren en waren erop gebrand om vandaag een goed resultaat neer te zetten. Onze jongens van Spartaan leren elkaar steeds beter begrijpen in het veld, en speelden zelfs Jayden (links achter) en Rik (laatste man) op andere posities en deden dat erg goed.

De Wedstrijd:
Als snel was duidelijk dat Spartaan vandaag niet wou verliezen. De combinaties en het goede overspel naar elkaar werd tot tevredenheid van de trainer goed uitgevoerd. Al snel kon Rik vanuit het middenveld doorlopen met de bal en schoot hem hard tegen de paal. Kort daarop werd hij neergetikt en ging hij zelf achter de bal staan. Net als Ronaldo nam hij wat passen naar achter en schoot hij de bal van 16 meter hard en hoog in het doel 0-1. Wat waren de jongens bij! Ze vierden het doelpunt met z’n allen en de spelvreugde straalde van hun gezichten.

Kort daarop kreeg Amar de bal van Thomas die de bal snel doorspeelde naar Andre die nog een goede kans kreeg, helaas werd zijn schot geblokt en schoot hij in de rebound net naast. Thomas die goed stond te keepen had het vandaag rustig, al moest hij af en toe wel goed kijken waar hij de bal uitschoot of uitgooide. Eerst even kijken wie er vrij staat en dan gauw inspelen werd er van de zijkant door de trainers geroepen.

Toen kreeg Mo het op zijn heupen. Bij 2 snelle aanvallen van Spartaan kwam de bal voor zijn voeten en schoot hij van dichtbij 2 x raak! 0-3, de winst zit in de knip dachten de spelers en gingen met een grote glimlach naar de kleedkamer.

RUST
In de kleedkamer nam Ambroos als een echte aanvoerder het woord en zei dat hij wel 20160903_092305eens vaker voor had gestaan, maar in de 2e helft toch had verloren, dus dat we door moesten gaan met wat we ook in de 1e helft hebben laten zien! Ook werd er door de trainers gezegd dat er goed werd gespeeld maar dat het samenspel nog wel beter kan. Goed kijken wie er vrij staat en niet teveel lopen met de bal werd met de jongens afgesproken.

Jayden deed het erg goed als linksback en was zelfs met een mooie sliding op tijd terug op zijn positie zelfs een klein schaafwondje kon hem niet uit de wedstrijd krijgen wat een bikkel!
Kansen van Marcus, Andre, Rik en Mo belanden net naast, op de paal, of op de lat. Wat hadden ze een pech zeg. Elton deed keurig zijn verdedigende taak en zorgde er goed voor dat niet iedereen naar voren liep en een counter om de oren kreeg.

Al met al kwamen onze jongens niet meer tot scoren en gaven ze ook niks meer weg. Een verdiende overwinning. De spelers werden door hun ouders, familie en vrienden getrakteerd op een groots applaus.

Volgende week tegen sjo DBF JO9-1  die nog geen wedstrijd hebben gewonnen, maar alles op alles zullen zetten om hun 3e wedstrijd wel te winnen, onze jongens zijn gewaarschuwd! Ouders, familie en vrienden hopelijk komen jullie onze jongens aanmoedigen ze kunnen het goed gebruiken! 😉

Nog nieuwsgierig wat sjo DBF betekent? Samenwerking Jeugd Organisatie Den Bommel FIOS