Terwijl spelers en begeleiding bij aanvang om 16.30 uur nog niet helemaal op de hoogte waren, lagen de kaarten al duidelijk: concurrent voor de Tweede periode DRL verloor eerder op de middag en daarmee was het periodekampioenschap voor onze mannen al een feit. Ook kwam het bericht door dat sv Charlois had verloren en kon dus bij winst de koppositie worden veroverd. Dit laatste werd zeker geen gemakkelijke opgave, aangezien tegenstander Vierpolders ook nog mee doet in de race om het kampioenschap en op slechts drie punten afstand stond.

sp20-vierpolders 1

In de eerste helft was sprake van evenwicht. Vierpolders was de ploeg die het meeste aandrong, maar tot echt serieuze kansen kwam het niet behoudens enkele hoekschoppen waarbij onze verdediging ‘goed stond’. De Spartaanse voorhoede creĂ«erde niet veel, maar na een half uur werd de snelle Rusendel Bernadina diep gestuurd en hij knalde de bal fraai langs de doelman in het net;  de uitstekend leidende scheidsrechter Blaak had echter goed gezien dat de bal met de hand werd meegenomen, treffer geannuleerd. Vijf minuten later was Patrick Mbole dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal uit een voorzet van Perry Akkerman werd over de lat getikt door Vierpolders-doelman Jaimie de Jong.

Direct na de rust kwamen onze mannen veel energieker uit de startblokken, maar kansen voor met name Ricardo van Eijsden bleven onbenut. Vierpolders kwam veel minder dan in de eerste helft in het stuk voor, mede doordat het centrale Spartaanse duo Vaandrager-Robalo de zaak prima controleerde. Eenmaal moest keeper Marcel van Meenen toch vol aan de bak; een hoekschop leidde tot een gevaarlijke inzet die hij keerde en ook in de rebound lag hij in de weg.

Het laatste deel van de wedstrijd was absoluut voor Spartaan’20. Eerst kopte Ricardo van Eijsden in kansrijke positie nog naast en tien minuten voor tijd miste de doorgebroken Rusendel Bernadina een opgelegde kans. Hij maakte het een minuut later helemaal goed, toen Perry Akkerman hem prachtig diep stuurde en hij de bal nu wel onder de doelman door in het doel schoof: 1-0. Vierpolders rechtte nog eenmaal de rug, trok inclusief de keeper ten aanval, maar juist dat leidde in de laatste minuut van de extra tijd tot de beslissende treffer. Drie doorgebroken Spartanen verzuimden in eerste instantie het af te maken, maar de terugspringende bal werd door Perry Akkerman over alles en iedereen heen binnen geschoten, zichzelf daarmee kronend tot de ‘man of te match’.

Dankzij de zege niet alleen de periodetitel, maar ook een riante eerste plaats met een punt voorsprong op sv Charlois Ă©n een wedstrijd minder gespeeld. Het begeleidend trio Schaerlaeckens-de Wit-Cremer mocht na afloop de spanning op de bank van zich afgooien. sp20-vierpolders 2