WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 overtreft zichzelf en verslaat ONA

Twee teams die de competitie slecht zijn begonnen konden zich geen nederlaag meer permitteren. Met 1 punt uit 3 wedstrijden loop je niet met de borst vooruit maar bij een nieuwe nederlaag ga je toch echt met je ziel onder je arm lopen.

Spartaan, dat afgelopen donderdag Rood-Wit W wist te bedwingen, toonde toen al een lichte verbetering. Het begon de wedstrijd met veel elan terwijl ONA trachtte de controle over de wedstrijd te krijgen. De Gouwenaren, die door de smalle selectie best wel kwetsbaar zijn, raakten halverwege de eerste helft nog een verdediger kwijt omdat zijn schouder uit de kom schoot. De vervangers waren om diverse redenen ook niet beschikbaar. ONA had de achttienjarige keeper Senna Nagelhout al noodgedwongen in het doel staan maar nu moest er ook nog een speler uit de JO19 invallen. Dat maakte het team fysiek zeker niet sterker, integendeel.

De thuisclub, dat overigens de ook 18 jarige Coen Laurens in het doel had staan (twee senioren keepers waren niet fit om op te treden), had veelvuldig de bal. Spartaan deed er voor rust van alles aan om een bres te slaan in de Goudse defensie. Terwijl ONA steeds minder vaak de middellijn overstak. Slechts een paar counters waren er, redelijk makkelijk onschadelijk gemaakt door de Spartaanse verdediging. Omdat bij Spartaan de zorgvuldigheid of het zelfvertrouwen ontbrak om te scoren of een doelpoging te wagen werd het feitelijk een verontrustend slechte wedstrijd.

Het enige wapenfeit waar Spartaan op kan bogen was het buitenspeldoelpunt van Rowendey Schoop. Een afgekeurde goal waar iedereen zijn eigen mening over mag hebben, maar alleen die van de arbitrage telt.

De tweede helft leek lange tijd eenzelfde verloop te krijgen. De defensie van ONA werd wel steeds verder terug gedrukt en zowel vriend als vijand zagen de defensieve stellingen van ONA langzaam inzakken.

In de 54e minuut was Swendly Albertus op weg naar de keeper maar hij struikelde en was dus kansloos. Maar in de 66e minuut was het wel raak. Een goede voorzet van Shayron Curiel werd door Rowendey Schoop tot doelpunt gepromoveerd, 1-0. Dat was voor ONA een forse tik en voor Spartaan dat zetje wat ze zo goed konden gebruiken.

De gevaarlijke situaties voor het ONA doel stapelden zich in hoog tempo op. In de 70e minuut schoot Talib Azaroiali twee keer erg hard op de paal. In de 75e minuut was het Diego Liefden die van dichtbij een hoekschop middels een kopstoot omzette in een doelpunt en zo de 2-0 liet aantekenen.

Wederom een tik die ONA te verwerken kreeg. In de 85e minuut was het deze keer Rowendey Schoop die de paal raakte. Maar ook in diezelfde minuut schoot Swendley Albertus de bal wel in het doel, 3-0 en kort daarop 4-0 door Shairon Curiel.
Het slotakkoord was voor aanvoerder Batuhan Saglam die de voortreffelijk keepende Senna Nagelhout met een lobje verschalkte, 5-0.

Terwijl Spartaan keeper Coen Laurens de tweede helft vrijwel geen bal te verwerken kreeg heeft Senna Nagelhout ONA langdurig nog op de been gehouden. Spartaan is de 3 broodnodige punten rijker en heeft zichzelf overtroffen door veelvuldig te scoren.

De volgende wedstrijd is volgende week zondag tegen het op de tweede plaats staande CVV De Zwervers in Capelle a/d IJssel.