Toen bij de loting voor de tweede bekerronde Spartaan’20 voor een uitwedstrijd aan zaterdag vierdeklasser OVV werd gekoppeld, maakte Spartaan’20 toch geen vreugdedans. De afgelopen jaren streed Spartaan’20 bijna jaarlijks tegen het toen nog op zondag acterende OVV en in met name de uitwedstrijden werd maar zelden gewonnen. Met die traditie werd ook deze keer niet gebroken, wederom moest Spartaan’20 het onderspit delven.

Gedurende 90 minuten is Spartaan’20 wel veelvuldig aan de bal geweest, maar dat heeft nauwelijks tot moeilijke situaties gezorgd voor ‘good-old’ doelman Daniel van de Beek (48!) van OVV. En als het aan het zĂł voetballende Spartaan’20 ligt, zal de sympathieke Daniel, met alle respect, zijn pensioen onder de lat wel kunnen halen. Op welgeteld twee momenten had hij het engeltje op de lat nodig om zijn doel schoon te houden.

Het overwegend verdedigende OVV creĂ«erde net zo min kansen, zodat het feitelijk een armetierig potje voetbal werd op een laag niveau. En dat mag Spartaan’20 als eersteklasser zich dan weer het meest aanrekenen. OVV wist in de tweede helft wel eenmaal te scoren. Nadat Davey van Velzen in de 56e minuut op de achterlijn de back van Spartaan’20 op onnavolgbare wijze uitkapte, zaten beide acteurs op de grond. Van Velzen wist als eerste op te staan en zijn voorzet werd door Stoney van de Berg langs de kansloze Giovanni de Man geknald.

Spartaan’20 bleef vervolgens met veel inzet doorgaan, maar het bleef te machteloos rommelen. Ook nadat in de 80e minuut OVV-er Alexander Baartmans na het ongeoorloofd wegtrappen van de bal zijn tweede gele kaart kreeg, Spartaan’20 drie verse krachten inbracht Ă©n de scheidsrechter ruim tijd bijtrok veranderde er niets.

Van Spartaan’20-zijde een zeer matige vertoning dus met ook nog eens een droevig stemmend resultaat. Alle aandacht is nu gericht op het vervolg van de competitie waarin hard geknokt zal moeten worden voor de punten!