Natuurlijk, het spreekwoord luidt “Ă©Ă©n zwaluw maakt nog geen zomer” en dat moeten onze mannen beslist in gedachten houden. Er is meer nodig voor een goed seizoen, maar de eerste stap mag er zeker zijn. In een overtuigend gespeelde wedstrijd op bezoek bij Wilhelmus, vooraf als een van de titelfavorieten genoemd, werd een dik verdiende 3-0 zege geboekt en de punten mee naar de Oldegaarde genomen.

De beginfase was van beide kanten afwachtend en dus was het even wachten op echt doelgevaar. Dat was er wel in de 19e minuut, sterker nog de 0-1 voor de Spartanen leek een feit na een goed uitgespeelde aanval resulterend in een intikker door Mustafa Dogan. De goed leidende arbiter Hollemans honoreerde echter het vlagsignaal van de assistent en dus geen Spartaans feestje. Tien minuten later opnieuw een grote kans voor Mustafa Dogan, maar de inzet was nu te slap. Toch kwam de verdiende openingstreffer nog voor de pauze tot stand. Uit de zoveelste goed opgebouwde aanval zette Ersin Akdag met een fraaie steekpass Gilson Carvalho Dias vrij voor de keeper en deze schoof de bal beheerst in het net, 0-1.

Ook na de rust bleef Spartaan’20 de wedstrijd volledig domineren onder leiding van het sterke middenveld met de ervaren Moussa Jigar en Redwane el Aiboudi in hoofdrollen. Vooral zij gaven sturing aan de jongere garde in de ploeg, met verder ook opvallende hoofdrollen voor aanvoerder Dylan Vijent en de rustig coachende doelman Giovanni de Man. Na een uur voetbal viel de tweede treffer. Swendly Albertus brak op snelheid door aan de linkerkant en bediende Mustafa Dogan met een voorzet op maat. Die kapte zijn tegenstander vloeiend uit en schoot mooi binnen. Wilhelmus stelde er heel weinig tegenover en nu was het verzet eigenlijk helemaal gebroken. De 0-3 tien minuten voor tijd was dan ook volkomen logisch en minstens zo fraai als de eerste treffers. Invaller Gino Paesch werd uitstekend diep gestuurd, de voorzet was loepzuiver en weer stond Mustafa Dogan op de goede plek.

16-17 Willhelmus uit-afb2

Een mooie competitiestart dus en komende zondag gaat het er direct om spannen in de Oldegaarde-derby, thuis tegen sv Charlois dat zijn eerste partij ook wist te winnen.