Zaterdag 9-11-2017

Vandaag stond de 2e bekerwedstrijd op het programma zou het wel doorgaan met alle regen die was gevallen

 ja gelukkig het gaat door!

De vorige wedstrijd was gewonnen tegen Zwartewaal JO11-1 dus onze jongens gingen met veel vertrouwen richting Rhoon.

Tijdens de warming up keken onze jongens al naar de tegenstander die allen wel een kopje groter waren. Maar voetbal is een spel waar je niet naar grote moet kijken maar naar het voetbal.

Spartaan zocht de aanval en kreeg al wat kansjes. Een moois solo van Ties ging maar rakelings naast. Ook Krishna die een paar keer op kwam stomen schoot net over. Achterin stond Liano, Tex en Dominick ook hun mannetje.

Het was toch Oude Maas die als eerste scoorde door een van richting veranderd schot. Helaas kon de goed keepende Soufiane hier niks aan doen. Spartaan zocht weer de aanval maar zowel Jay als Rino wisten het netje niet te vinden. Het was Oude Maas die de opbouw van Spartaan verstoorde en dat direct afstrafte 2-0. Spartaan gaf niet op tegen het fysiek sterke Oude Maas, duels werden gewonnen en de druk werd nog meer opgevoerd, het was een eigen goal van Oude Maas dat de spanning terug bracht 2-1. KOP OP JONGENS!! Heb vertrouwen!!

Oude Maas voerde het tempo op en al snel bleek dat ze het niet van het voetbal moesten hebben maar van hun fysiek sterke spel. Gelijk na de aftrap werd de 3-1 gemaakt en gingen de jongens met een achterstand naar de kleedkamer.

RUST

Met veel positieve energie begon Spartaan weer aan te vallen. Ook al was de tegenstander een koppie groter aan strijd heeft het niet gelegen. Onze jongens gingen door met goed voetbal spelen. Het was weer een eigen goal van Oude Maas wat de stand naar 3-2 bracht. Er volgende toen een vloed aan kansen. Rino schoot tegen de keeper, Jay miste net de juiste richting, Krishna schoot nog op de lat, en zijn vrije trap ging net tegen een speler aan. Je zal dan altijd zien dat de tegen stander zal scoren en dat was nu ook het geval. Oude Maas scoorde nog 2 maal.

Eindstand was 5-2. Ondanks dit resultaat mag Spartaan best trots zijn. Want ze hebben niet op gegeven ondanks de achterstand.

Ties, Krishna Rino, Liano, Jay Dominick, Soufiane en Tex jullie hebben hard gewerkt en de koppies zijn niet om laag gegaan tegen een sterke tegenstander. Ga zo door en de volgende wedstrijd word vast gewonnen uit tegen de buurman van Oude Maas PSV Poortugaal JO11-2.