NieuwsNieuws 2020/2021

Nieuwe shirtsponsor O9-2

Ondanks de moeilijke tijd met corona zijn er veel bedrijven en instanties die de club willen steunen. Zo ook de oprichter Pierre IJsebaert van stichting Orenda. Zijn missie is jongeren/kinderen en hun gezin te stimuleren hun kracht te (her)vinden om moeilijke situaties het hoofd te bieden en om ouderen aan te moedigen sociale relaties aan te gaan of te versterken door een brug te slaan tussen deze twee leefwerelden.
Hij is supertrots dat zijn stichting prijkt op het shirt van de jongens uit JO9-2 van Spartaan’20.

Bij de scholen, bij de supermarkt, op verjaardagen, het gaat tegenwoordig vaak over wat er allemaal om ons heen gebeurt.

Omdat wij niet aan de kant willen blijven staan en zien hoe hoog de nood is, hebben wij onze krachten gebundeld en zijn wij stichting Orenda gestart.

Ons plan is om in Rotterdam Charlois/Zuid te werken aan positieve ontwikkelingen in onze wijk. Als aanvulling op de reeds aangeboden activiteiten en maatregelen in de wijken wil stichting Orenda de jongeren zelf betrekken bij het actief meedoen. Om de zogeheten vicieuze cirkel te doorbreken en goede bezigheden aan te bieden in de vorm van bijvoorbeeld: eigen talenten ontdekken, kickboks-lessen, andere sporten, muziek, dans en andere creatieve bezigheden en zich tijdens gesprekken vrij te kunnen uiten.
De focus komt ook te liggen op de ouderen in de wijk, die gestimuleerd zullen worden actief deel te nemen aan activiteiten alleen of met kinderen met als doel om een brug te slaan tussen de leefwerelden, om zo de leefbaarheid te verbeteren.

Stichting Orenda ziet de ouderen als personen waar je veel van kan leren; dit kan allemaal tijdens wandelingen, creatief bezig zijn en tijdens de ‘samen koken en samen eten projecten’

De Belastingdienst stelt voorwaarden aan een organisatie die een ANBI wil zijn. Een organisatie die daaraan voldoet, krijgt de ANBI-status. Dat is aantrekkelijk voor donateurs omdat giften aan een ANBI belastingvoordeel kunnen opleveren. Dit geldt zowel voor losse giften via de giftenaftrek als via periodieke giften. Een ANBI zelf betaalt geen erf- of schenkbelasting.

     

Voor meer informatie kijk op de site van Orenda

Namens het bestuur bedankt voor de ondersteuning