Hij begon in 1998 als 7-jarig manneke bij ons zijn voetballeven en doorliep tot de B1 alle jeugdselecties: Kenny van der Weg

In 2006 plukte NAC Breda hem weg uit onze jeugdopleiding. Kenny brak door bij NAC en speelde in 2012 zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie. Na vier seizoenen NAC-1 vertrok hij in juli 2016 naar Schotland en tekende een contract bij Ross County FC. Reden voor zijn opleiders Maikel, Marvin en Arjen om hem eens op te zoeken en te zien hoe het dit voormalig Spartaan’20-talent vergaat in zijn buitenlandse avontuur.

Kenny blijkt het uitstekend naar zijn zin te hebben bij ‘The Staggies’ zoals de bijnaam van de club luidt. Ross County FC heeft haar thuishaven in het stadje Dingwall in de prachtige Schotse Highlands en speelt (sinds 2012) op het hoogste niveau, in de Schotse Eredivisie. Kenny is wekelijks basisspeler. Celtic is veruit het sterkste in Schotland en staat afgetekend bovenaan. Ross County FC is een goede middenmoter op de 7e plek (van de 12).

Onze Spartaanse bezoekers zagen Kenny afgelopen zaterdag spelen in de uitwedstrijd tegen Glasgow Rangers FC. Hij speelde linksback tegen zijn naamgenoot Kenny Miller, Schots international, en hield zich 90 minuten prima staande ondanks een teenblessure. De bikkel zoals we Kenny nog kennen! Bij het wedkantoor, wat daar heel gewoon is, was nog ingezet op Kenny voor een doelpunt, maar zo ver kwam het niet en dus werd de reis van onze Spartanen niet terugverdiend.

Kenny vond het bezoek vanuit Rotterdam hartstikke leuk, zei mooie herinneringen te bewaren aan Spartaan’20, doet iedereen de hartelijke groeten en hoopt uiteraard nog eens te belanden in het stadion van de club waar de foto is genomen!