WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan ternauwernood ontsnapt aan uitschakeling

Bij aanvang van de wedstrijd tegen UVS in Leiden werd er door de omroeper van dienst gemeld dat Spartaan zich al geplaatst had voor de tweede ronde. Insiders wisten dat er een kleine kans was dat Spartaan na twee overwinningen tegen RVC’33 en Alexandria alsnog uitgeschakeld zou kunnen worden.

In de eerste helft van de wedstrijd gebeurde er vrijwel niets noemenswaardig. Een technisch vaardiger en beter combinerend Spartaan wist vrijwel geen kans te creëren en een machteloos maar hard werkend UVS kwam ook niet tot een vermeldenswaardig wapenfeit.

De tweede helft leek dezelfde richting in te gaan behoudens dat Spartaan wel steeds vaker voor het UVS doel verscheen. In de 50ste minuut wist UVS’ Delano van Wanrooij in eerste instantie met een prima redding nog zijn doel schoon te houden maar nog in dezelfde minuut leverde de ingevallen Enes Ozturk een fraaie indraaiende voorzet af die door Rowendy Schoop even fraai langs keeper Delano in het doel werd gekopt, 0-1.

In de 64ste minuut was er een combinatie tussen Swendly Albertus en Rowendy Schoop die eerst genoemde vrij voor het UVS doel zette en deze kans vlekkeloos benutte, 0-2.
Spartaan, dat feitelijk aan een gelijkspel genoeg had leek dus redelijk eenvoudig zijn doel te gaan bereiken.

UVS ging wel met wat meer fanatisme de strijd aan. Dat daarbij wat meer overtredingen gemaakt werden is niet ongewoon. Wel ongewoon was dat de scheidsrechter ineens gul werd met gele kaarten. Eerst voor UVS-ers maar korte tijd later ook voor Spartanen die hun verbazing uitten. Ook op de tribune heerste onbegrip.

Het werd dus rommelig in het veld. Het werd bij Spartaan nog rommeliger nadat er in de verdediging gewisseld werd. De Spartaanse middenvelders voelden niet aan dat de verdedigers in die periode meer steun nodig hadden. Neem daarbij dat de voorzetten van UVS tegen het einde van de wedstrijd ineens wel goed vielen en de problemen groeiden Spartaan boven het hoofd.

In de laatste 5 minuten van de wedstrijd scoorde UVS wel geteld 3 doelpunten. Het was invaller I. Adima die de machteloze Keeper Yordi tot 3 maal toe kansloos liet. Spartaan verloor aldus onverwacht en onnodig de wedstrijd met 3-2 en moest met spanning wachten op het resultaat van de wedstrijd tussen RVC’33 en Alexandria.

Alexandria won met 3-0 en dat was voor hen te weinig. Spartaan eindigde alsnog als tweede in de poule en plaatste zich voor de volgende bekerronde.

Spartaan leed zijn eerste nederlaag van dit seizoen. Dat dit geen schadelijke gevolgen had is een geluk bij een ongeluk. Het is wel terdege een waarschuwing en laat het een les zijn voor de komende wedstrijden.

Dinsdagavond wordt er op eigen veld geoefend tegen Heerjansdam en zondag starten we de competitie tegen het vorig jaar zo sterke DOSKO in Bergen op Zoom.