JO21Wedstrijdverslagen

O21 wint derby van Alexandria’66

Nadat er vorige week uit bij FC den Bosch met 3-1 werd verloren (hiervan helaas geen verslag) stond dit weekend de derby tegen Alexandria’66 op het programma. Een wedstrijd zoals deze betekent altijd net even iets meer dan alleen die 3 punten.

De trainer van Spartaan O21 had niet de beschikking over Donmellow, Sela, Mo, Jayrendo, Nathan en Ayrton. Hierdoor zaten Aladin en Urgill van de JO19 bij de wedstrijdselectie. Balsponsor vandaag: Akkerman Consultancy & Constructions.

Spartaan’20 begon flitsend. Na amper 4 minuten spelen lag de 1-0 er al in. Een bal vanaf onze linksachter Dion richting Raygivano werd door de A’66-verdediger over de zijlijn gewerkt. Raygivano gooide snel in en zette daarmee Jazz 1 op 1 met de keeper. Hier wist Jazz wel raad mee en prikte de eerste van de middag in de goal.

Spartaan’20 bleef doorgaan en kreeg in de 6e minuut een vrije trap van ongeveer 25 meter recht voor de goal. Raygivano schoot de bal richting verre kruising waar de doelman prachtig kon redden.

2 minuten later was A’66 met een aanval door de Spartaan20 defensie heen gekomen en in duel met Isidor gokte de spits op een penalty, maar scheidsrechter C. Prooi wilde er niet aan.

Tot aan de 30e minuut werd er zeker goed gevoetbald. Voor de neutrale kijker (op afstand, buiten de hekken) was het een leuke/open wedstrijd. De Alexandrianen werden vooral gevaarlijk uit omschakelmomenten en na slordigheden van onszelf.

In de 32e minuut een grote kans voor Spartaan op het uitbreiden van de score. Shemar werd rechts van de goal vrij gespeeld, menigeen dacht aan zelf uithalen, maar Shemar koos voor een voorzet op Raygivano. Helaas, de keeper kwam er tussen.

Vlak voor rust, om precies te zijn in de 45e minuut deden de Oosterflankers dan toch iets terug. Wij werden door de as van het veld uitgespeeld en het was 1-1. Zo ging de O21 ploeg toch zuur naar de kleedkamer.

De 2e helft begon A’66 scherp en was het even de betere. Een lange bal van achteruit waarbij hun spits goed voorlangs kruiste zette hem 1 op 1 tegenover Andu. Andu redde en behoedde zijn ploeg voor een snelle achterstand na rust.

Na een kwartier spelen kreeg Spartaan meer grip op de wedstrijd en werd het veldspel beter. Tot uitgespeelde doelpogingen kwam het desondanks amper.
In de 64e minuut een vrije trap voor ons aan de rechterkant van het veld. Dion met zijn linkerbeen mikte de bal net onder de lat, maar de doelman bleef de situatie meester. Uit de corner die daarop volgde kon Sany vrij inkoppen en weer was er een redding van de keeper.

A’66 kreeg in de 75e minuut een vrijetrap voor de Spartaangoal. Die ging via buitenkant paal naast. Toch voelde je aan alles dat Spartaan20 beter was. Er moest nog een moment komen op de winst.
Die kwam er ook. In de 83e minuut een mooie crossbal van Daan (links achter) op Aroen (rechts voor). Aroen bracht de bal voor de goal, waar Jazz een overstapje deed en Raygivano vrij op doel kon schieten. Raygivano schoot de bal snoeihard in de rechter bovenhoek en zette de thuisclub op een 2-1 voorsprong.

In de slotfase, met een A’66 dat druk wilde zetten, kreeg Spartaan in de omschakeling nog de beste kansen. Na 93 minuten voetballen vond de scheidsrechter het op een kletsnat hoofdveld genoeg.

De ploeg van trainer Wayne Delgado Dos Santos pakt tegen rivaal Alexandria’66 3 broodnodige en verdiende punten.
Opstelling: Andu, Sany, Isidor (52’ Urgill) , Daan, Dion, Jamir, Aroen (90’ Aladin), Guyon (82’ Rayvon), Shemar (62’ Jason), Jazz en Raygivano.

Volgende week is Spartaan20 O21 vrij. De week daarop komt Zeeburgia naar Rotterdam.