JO21Wedstrijdverslagen

O21 verspeelt 2 punten tegen Go Ahead Eagles

Afgelopen weekend stond voor de O21 ploeg van Spartaan’20 de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (GAE) O21 op het programma. Na een complete off-day vorige week moest de ploeg van Wayne Delgado Dos Santos de rug rechten op eigen veld. GAE en Spartaan’20 staan beide na 3 wedstrijden op 4 punten.

In de warming-up viel Isidor uit met een blessure. Zijn vervanger deze middag, Sela.

Spartaan’20 en GAE waren in de openingsfase aan elkaar gewaagd. Wij begonnen aanvallender, maar de Eagles speelden fel. Dit ondervond Aroen al na 1 minuut aan den lijve toen hij met een forse schouderduw tegen de reclameborden gesmeten werd.

Pas na 13 minuten spelen kwam er een echte kans voor ons. Raygivano kwam over de rechterkant vrij, ging Ă  la Robben naar binnen en schoot de bal richting de kruising waar de keeper redding bracht. Nog geen minuut later een fout in de opbouw van GAE waar Ayrton en Jazz op weg waren richting goal. Weer stond de Deventer sluitpost in de weg.

Ook de bezoekers kregen af en toe een kans. Zoals in de 21e minuut, maar Andu oogde vandaag scherp en pakte de bal.

Na 23 minuten spelen kreeg Aroen een kans om te scoren na prachtig combinatie spel op het middenveld. Helaas drukte hij niet goed genoeg af en kon de keeper het rollertje oprapen.

Als GAE aan aanvallen dacht kwam er in de omschakeling ruimte voor ons. Uit Ă©Ă©n van die omschakelingen in de 33e minuut schoot Raygivano rakelings over. Net voor rust drong GAE nog even aan. In de 45e minuut een schot van de spits uit Deventer die goed geblokt werd door Daan, ruststand 0-0.

De tweede helft was amper 5 minuten onderweg toen GAE 1op1 met Andu kwam na een balletje breed van hun vleugelaanvaller. Andu pakte het schot netjes.

In de 55e minuut kwam Spartaan op voorsprong. Een rommelgoal waarbij Jazz op goal schoot, de keeper redde, maar in 2e instantie wist Ayrton de bal alsnog in de touwen te schieten.

De Eagles gaven zich niet gewonnen. In de 62e minuut een fout op het middenveld van Spartaan’20 dat er voor zorgde dat de GAE spits (tevens topschutter van de competitie) de bal voor de voeten kreeg en hij zette de 1-1 op het scorebord.

Na 71 minuten een hernieuwde voorsprong. Een prachtige pass van Hicham op het middenveld stuurde Jayrendo de diepte in, die schoot op doel en via de kluts met de keeper verdween de bal in de goal, 2-1.

In de 90e minuut kreeg de thuisploeg een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Een voorzet van Dion kwam terecht bij Aroen die de bal over schoot.

EĂ©n van de voetbalwetten is, als je zelf de kansen niet benut dan doet de tegenstander het wel. In blessuretijd kwam GAE nog eenmaal voor de goal. Een schot vanaf randje 16 meter. Van richting veranderd door Jamir en Andu viel naar de verkeerde hoek, 2-2.

O21 laat de 3-punter liggen en houdt door de late treffer slechts 1 punt over. Komende zaterdag gaat O21 op bezoek in stadion De Vliert waar het FC Den Bosch treft, dat na 4 wedstrijden nog ongeslagen is. Gaat daar volgende week verandering in komen? Aftrap 14.30u.