Geen categorieJO21Wedstrijdverslagen

O21 staat er op het juiste moment

Na een veel te lange pauze is O21 weer terug op de velden. In de voorbereiding op seizoen 21-22 werd er geen wedstrijd gewonnen. 2 weken geleden zou de competitie starten tegen Go Ahead Eagles, maar dit mocht helaas niet zo zijn. Nu met een kleine vertraging stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma thuis tegen AFC O21.

Balsponsor van O21 vandaag Xander Carlease.

De volgende namen verschenen op het formulier: Andu, Giornny, Daan, Urgill, Jason (58’ Isidor), Mikail (45’ Alae Edinne), Rudjelo (66’ Mo M), Aroen, Jazz (77’ Cheickna), Amine (77’ Jorule) en Jamir.

Waar het voor Spartaan20 O21 de eerste competitie wedstrijd was had AFC er al 1 in de benen. AFC won met 4-1 van Zeeburgia O21. AFC begon ook sterker aan de wedstrijd. In de 6e minuut vloog de bal vanaf een Amsterdamse voet richting de kruising, maar Andu redde perfect. Andu is een naam die vandaag veel zal vallen. De keeper van Spartaan20 was verreweg de beste man van het veld. Zo was hij ook de man die de 2e grote kans van AFC in de 12e minuut tot corner verwerkte.

De corner van AFC werd onschadelijk gemaakt en de hieropvolgende counter leverde Spartaans succes op. Jazz kreeg de bal vanuit de afgeslagen corner en speelde de bal diep richting de vertrokken Amine. Amine dolde zijn directe tegenstander en plaatste de bal in de verre kruising. Na 13 minuten spelen stond er 1-0 op het scorebord.

2 minuten later kreeg Spartaan’20 een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Jason slingerde de bal voor, maar die werd van richting veranderd. De bal ging rakelings langs de paal. Het wedstrijdbeeld was vooral tegenhouden voor de Rotterdammers. AFC kreeg veel meer kansen dan Spartaan’20. Zo ook in de 28e minuut waar AFC over de rechterflank op kwam. Hier kwam een voorzet uit waarbij de nummer 9 van AFC vrij in de 16-meter kon koppen, opnieuw was het Andu die redde.

Even later pakte Andu een 1 op 1 kans van de Amsterdammers af. Spartaan’20 was bij vlagen erg slordig. In de 34e minuut stapte Urgill te gretig in waardoor AFC vrij kon schieten. Gelukkig schoten ze over. Wj kregen nog 2 kleine kansjes net voor rust. Een kopbal van Aroen ging recht op de keeper af en een counter waar Rudjelo aan het einde stond belandde in het zijnet.

De 2e helft hetzelfde spelbeeld. AFC krijgt de grote kansen en Spartaan’20 is vooral bezig met tegenhouden. AFC kwam goed uit de startblokken met in minuut 46, 47 en 50 drie hele grote kansen op een rij, maar Andu bleef in de weg staan. Spartaan bleef slordig, waardoor AFC toch het gevoel moet hebben gehad dat er wat te halen viel in Rotterdam. In de 61e minuut vond de prima spelende nummer 9 van AFC de paal.

Een gouden regel in het voetbal luid: “Als je zelf de kansen niet maakt, dan maakt de tegenstander ze”. Dat gebeurde. Giornny kreeg de bal aangespeeld op de linksbackpositie, hij kapte naar binnen en gaf een perfecte diepe bal richting de voorste linie. De bal viel precies tussen de AFC verdediging en de keeper. Jazz kon hiervan profiteren en chipte de bal achter de AFC doelman.

Geheel onverwacht 2-0 voor ons, een geweldige luxe. Toch kon iedereen aan de Oldegaarde zien dat het wachten was op het moment dat AFC wel een keer het net wist te vinden. Dat gebeurde in de 66e minuut, 2-1.

Hierna was het een redelijk rommeltje. Zowel bij AFC als Spartaan’20 werd er veel gewisseld en dit kwam het spel aan beide kanten niet ten goede. Tot de laatste seconde was het spannend. Spartaan’20 knokte voor elke meter. Aangestuurd door de staf langs de lijn die er vol passie voor zorgde dat het team tot het laatste moment scherp bleef.

Scheidsrechter Weeda floot een prima wedstrijd en trok zeker 5 minuten extra bij. In die 5e minuut van de extra tijd kwam AFC nog Ă©Ă©n keer voor de goal van Spartaan, gelukkig was dit buitenspel.

De 3 punten blijven in Rotterdam. Spartaan’20 O21 wint 2-1 van AFC O21.

Woensdag 15 september staat de inhaalwedstrijd uit tegen Go Ahead Eagles O21 op het programma  en zaterdag neemt Spartaan20 het in stadion De Vliert op tegen Den Bosch O21.