JO21Wedstrijdverslagen

O21 3 punten tegen VVV-Venlo

Voor onder21 stond dit weekend de eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen de o21 van VVV-Venlo op het programma. Na midweeks met 1-2 uit te hebben gewonnen van VOC moest de ploeg van trainer Wayne klaar zijn voor deze competitie wedstrijd.
Tegen VVV-Venlo stonden de volgende namen aan de aftrap: Eddy, Sany, Donmellow, Daan, Dion, Jamir, Aroen, Jazz, Raygivano, Ayrton en Jayrendo.

De bal werd dit weekend gesponsord door Bureau XD, hiervoor nogmaals dank.

In de openingsfase werd gelijk duidelijk dat de ploeg van Wayne Delgado Dos Santos geleerd heeft van de wedstrijd tegen Fortuna. Spartaan20 kwam scherp uit de startblokken en was de bovenliggende partij. Na 3 minuten was dan ook de eerste echte grote kans een feit. Dion slingerde met een lange inworp de bal op het hoofd van Ayrton. Helaas ging de inzet net over het doel.

Spartaan bleef aandringen. Een prachtige lange bal van Daan richting Ayrton kwam goed aan, alleen schoot Ayrton oog in oog met de VVV doelman voorlangs. In de 5e minuut werd het goede spel van Spartaan beloond. Aroen dribbelde het middenveld over – combineerde met Jazz – waarna Aroen van zo’n 20 meter de bal vol in de rechter kruising schoot, 1-0.

Spartaan leidde meer dan verdiend. Spartaan was deze eerste helft scherp in duels, goed voetballend en met de juiste mentaliteit. Dit resulteerde na 11 minuten in een verdiende 2e treffer voor Spartaan. Weer Daan met een prachtige opening naar Raygivano. Raygivano met zijn gevaarlijke dribbel kwam naar binnen en schoot geweldig binnen.

Ondanks dat Spartaan na 11 minuten al op een 2-0 voorsprong stond vergat de ploeg de wedstrijd nog voor rust definitief te beslissen. Na 24 minuten speelde Jamir goed Jayrendo vrij. Jayrendo trok de bal voor de goal alleen Ayrton wist deze kans niet te benutten. Zo gingen Spartaan en VVV rusten met een 2-0 stand.

VVV wist dat er in de 2e helft iets moest gebeuren. Na de rust kwam er bij dat team dan ook meer pit in. VVV bracht hun nr.12 in het spel en hij zorgde voor nieuw leven in de spits van VVV.

Spartaan begon de 2e helft zwakker. De grip van de eerste helft was aan de start van de 2e helft ver te zoeken. Zeker 20 minuten was VVV de betere ploeg. Het rommeltje werd in de 52e minuut dan ook afgestraft door VVV en daarmee kwam de stand op 2-1.

Spartaan deed 2 minuten later wel iets terug, maar het afstandsschot van Raygivano werd goed gepakt door de VVV doelman. VVV kreeg kans op kans op de gelijkmaker. Zo ook in de 59e minuut, alleen ging de bal voor Spartaan aan de goede kant van de paal. Waar de 2-2 in de lucht hing, viel de 3-1 voor Spartaan. Ditmaal de assist van Ayrton en de 2e goal van de dag van Raygivano.

De veilige marge van 2 stond weer op het scorebord. Toch lukt het VVV om het nog spannend te maken op een met veel publiek gevulde Oldegaarde. In de 82e minuut kreeg VVV een vrije trap toegekend door scheidsrechter T. van Pelt die een goede wedstrijd floot. VVV benutte de vrije trap en zette de stand op 3-2.

VVV wisselde een verdediger in voor een extra spits en er volgden nog spannende minuten van vooral tegenhouden. Na 90+6 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd. Met een goede wedstrijd en 3 punten die in Rotterdam blijven kan Onder21 terugkijken op een mooie dag.

Volgende week gaat de competitie verder en gaat de Onder21 naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen AFC. Aftrap 14.00u.