NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

En wéér gingen we onderuit tegen een van de laagvliegers in onze competitie. Maar ja, als de gedachte dat je in potentie een ploeg bent met meer voetbal in huis níet wordt gekoppeld aan een dosis extra strijdvaardigheid, dan leg je het af tegen een tegenstander die wel bereid is met volle overtuiging te gaan voor de overwinning. En dat gebeurde dan ook: Nieuw-Lekkerland trok op basis van de tweede helft de overwinning in het laatste kwartier terecht naar zich toe.

Spartaan’20 miste wel een kwartet ‘vaste’ krachten, maar dat mocht geen excuus zijn. Lange tijd was er ook niets zorgelijks aan de hand. In de eerste helft was er veelvuldig balbezit en werd er achterin niets weggegeven, de Lekkerlanders verschenen ook nauwelijks in de Spartaanse ‘zestien’. De Spartaan-elf deed echter zelf veel te weinig met het optische veldoverwicht. Er was in de 11e minuut een kans voor Mo el Yakoubi, maar de uitlopende doelman Nick Schutte was net op tijd. Daarna waren er nog slechts twee Spartaanse schoten tussen de palen te noteren, die eveneens goed werden verwerkt door de 18-jarige doelman. Enkele hoekschoppen leverden nauwelijks gevaar op voor het Lekkerlandse doel.

Hoewel Nieuw-Lekkerland na de pauze met duidelijk offensievere gedachten voor de dag kwam, waren de eerste twee mogelijkheden op een treffer toch nog voor de Spartanen. Maar Sany Ayeva zag in de 59e minuut zijn inzet goed geblokt door een verdediger en even later schoot Desmond Asare een vrije trap fraai richting kruising, maar evenzo fraai gepareerd door de keeper.

Daarna verzaakte Spartaan’20 volledig, mocht Nieuw-Lekkerland steeds meer aandringen en leidde dat in de 80e minuut tot de logische 1-0 voor de thuisclub. Uit een hoekschop kopte Thom den Besten hard raak. De Spartaanse supporters hoopten uiteraard nog op een extra krachtsinspanning voor een slotoffensief, maar kwamen bedrogen uit. Nieuw-Lekkerland bleek simpelweg meer inhoud te hebben ook in de slotfase en bepaalde dankzij treffers van DamiĂ«n Muller en Jip Kegge de eindstand op liefst 3-0.

Uiteraard zal het besef bij de Spartanen er zijn dat het anders moet dan vanmiddag. Volgende week komt SVOD’22 aan de Oldegaarde op bezoek en daartegen hebben we iets goed te maken!