NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

De resultaten van ons Eerste elftal in de oefencampagne waren hoopgevend voor de Spartaanse supporters. Iedereen ging er eens goed voor staan of zitten bij de officiĂ«le aftrap van het eerste ‘zaterdag’seizoen, te beginnen met drie bekerwedstrijden.

De eerste thuisbeurt tegen het Numansdorpse NSVV, tweedeklasser, kende een flitsende start van de bezoekers met een grote kans. Maar daarna was het in de eerste helft Spartaan’20 dat de regie had, veel balbezit en bij vlagen uitstekende aanvallen via de snelle buitenspelers Luis Baldeh Baldeh (onze Spaanse aanwinst!) en Mohamed el Yakoubi (gekomen van Hillegersberg). De 1-0 van Luis na een kwartier was verdiend. Uit een schaarse tegenstoot kwam NSVV zomaar op 1-1 en toen had de Numansdorpse doelman Jarmo Hartgers al een serie Spartaanse kansen onschadelijk gemaakt. Toch was de schade snel gerepareerd, want Luis Baldeh Baldeh en Diego Liefden zorgden voor de 3-1.

Er leek in de pauze geen vuiltje aan de lucht, het enige dat kon worden aangemerkt was dat er feitelijk nog enkele treffers meer op het bord hadden kunnen/moeten staan. En dat brak nou juist na rust op…

Het eerste kwartier in de tweede helft was er nog niets aan de hand. NSVV zat intussen wel beter in de wedstrijd, maar Spartaan’20 kreeg desondanks de gelegenheid de vierde treffer te maken. Die bleef echter uit en een domme, onbeheerste actie van Sany Ayeva in de 65e minuut, met een rode kaart tot gevolg, kantelde de wedstrijd volledig. NSVV gooide er nog wat extra energie in, de Spartanen leken die voor rust te veel te hebben gebruikt in de drukkende warmte en zodoende was het met een man minder ineens een ander verhaal. De 3-2 viel al snel en met nog twee officiĂ«le minuten op de klok lag ook de gelijkmaker achter Spartaan’20 doelman Migael Essajas, die overigens geen schuld had aan de treffers en een goede wedstrijd keepte.

De extra tijd brak aan en Spartaan’20 kreeg nog een enorme kans op de 4-3, die jammerlijk werd gemist. Extra pijnlijk omdat in de daaropvolgende aanval NSVV wel fraai de 3-4 maakte. Spartaan’20 trok nog eenmaal met alles inclusief doelman naar voren, maar de gelijkmaker viel niet meer. De goed leidende arbiter Duarte weigerde in de allerlaatste scrimmage een strafschop te zien in de vermeende overtreding tegen Osman Tozlu.

Jammer van het resultaat, veel om van te leren en op naar de volgende bekerwedstrijd bij buurman Coal, die volgende week zondag wordt gespeeld.