JubileumnieuwsNieuwsNieuws 2020/2021

Beste Spartanen,

Allereerst wens ik namens het bestuur iedereen een gezond en beter nieuw jaar. Ik hoop dat wij in 2021 snel terug kunnen naar een normale samenleving. Dat er weer ruimte is voor de leuke en mooie dingen in het leven. Dat wij elkaar snel weer mogen ontmoeten op de club. Dat er weer competitiewedstrijden worden gespeeld en dat wij weer mogen genieten van de ‘derde helft’ in onze kantine.

Toch nog even terugkijken naar 2020. Precies een jaar geleden begon ons jubileumjaar zo mooi: met een zeer drukbezochte nieuwjaarsreceptie en veel Spartanen én oud-Spartanen bij elkaar. Na het voetballen en het officiële gedeelte bleef het nog lang gezellig!

Helaas zorgde Covid-19 snel daarna voor veel ellende, ook in de club. Bijna alle jubileum-activiteiten hebben wij hierdoor moeten uitstellen. Maar
van uitstel komt geen afstel! Hopelijk kunnen wij de activiteiten dit jaar alsnog organiseren. Wat wel doorging ondanks corona, was het samenstellen van het jubileumboek. Op 4 december werd het eerste boek over 100 jaar Spartaan’20 aangeboden aan Bruno Martins Indi. Het is een mooie ‘bijbel’ van de club! Heeft u nog geen boek? Kijk op de website naar de mogelijkheden om het boek te verkrijgen. OĂłk voor de jongere leden is het meer dan de moeite waard om over de geschiedenis van onze club te lezen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie worden normaal gesproken onze jubilarissen gehuldigd. Voor het eerst sinds 1957 (!) is de receptie er nu niet. Maar als wij Ă­ets meenemen uit 2020 dan is het creatief denken. Dus ook hiervoor zullen wij in 2021 zeker een geschikt moment vinden.

Trots ben ik op de creativiteit van onze organisatie om ondanks de beperkingen gewoon trainingen en onderlinge wedstrijden te organiseren voor onze leden. En trots op het geduld van de ouders, in weer en wind buiten op de Oldegaarde. Maar wat zou het toch fijn zijn als de ouders en toeschouwers weer gewoon de accommodatie op mogen


Hoewel de club financieel gezond is, moeten de beperkingen toch niet veel langer aanhouden. Los van het feit dat dit op langere termijn wel financieel schadelijk is voor de club, missen wij onze Spartaanse familie, het sociale aspect van een vereniging die we met elkaar zijn!

Trainingen voor iedereen, competitiewedstrijden spelen, toeschouwers bij de wedstrijden, de derde helft in een volle kantine, wij kunnen niet wachten tot het zover is!

Nog even een periode slikken met elkaar en dan op naar een betekenisvol en bruisend verenigingsleven in 2021!

Leandro Lopes, voorzitter