WedstrijdverslagenZondag 2

Zondag-2 heeft het gehaald en hoe! Dankzij een 5-0 zege in de finale van de nacompetitie op Nieuwerkerk-2 werd de promotie naar de Reserve Hoofdklasse een feit. Het feitenrelaas van onze trouwe verslaggever Rien van Gruijthuijsen vertelt het volgende:

Het is omdat Spartaan’20 moeilijk kansen creëerde en aanvankelijk ook niet afmaakte, maar een echte wedstrijd is het helemaal niet geweest. Spartaan’20 speelde zeer energiek onder leiding van de ervaren Moussa Jigar. Zijn gedrevenheid dreef Nieuwerkerk tot wanhoop en inspireerde zijn medespelers. Nieuwerkerk moest zich voor de volle 100% concentreren op het verdedigen. Zonder uitzondering waren alle Spartanen beter dan alle Nieuwerkerkers. Zowel in techniek, snelheid als combinatievermogen was Spartaan’20 klassen beter.

Toch werd het pas in de 35e minuut 0-1. Maar dat was dan ook een juweel van een doelpunt. Moussa Jigar zag de keeper op de strafschopstip staan en schoot de bal vanaf 30 meter met een sierlijke boog over de doelman in het doel. Toen begreep Nieuwerkerk dat tegen dit Spartaan’20 niets te beginnen was. De beide Spartaanse vleugelspelers waren voortdurend veel te snel voor de verdedigers, maar de voorzetten waren niet altijd goed. In blessuretijd werd het op een koddige manier toch 0-2, toen de bal via een verdediger en de rug van de keeper het doel in ging.

De stemming in de Spartaan’20 dug-out was al uitbundig en opperbest en ging in de tweede helft steeds meer op een feestzaal lijken. Ook de ingebrachte invallers gingen met groot enthousiasme aan het feest deelnemen. Ook Nieuwerkerk bracht verse krachten in, maar ze vormden slechts het slachtvee voor de prima Spartaan-ploeg die helemaal los ging. In de 50e minuut was het weer Moussa Jigar die door de verdediging danste en zijn tweede doelpunt liet aantekenen, 0-3. In de 61e minuut mocht de ingevallen Ubke Arslan een uitstekende voorzet in het doeldak knallen, 0-4. Het promotiefeest was toen al in volle gang en elke Spartaan die weer een kans mistte, werd door de reserves gesommeerd te wisselen. Alle aanwezige en ingevallen A-spelers namen ook deel aan de festiviteiten. Toen in de 90e ook de 0-5 nog erin ging, barstte het feest los en waren de Nieuwerkerkers echt plat.