NieuwsNieuws 2022/2023

“Meer sponsoring, communicatie en werving van scheidsrechters”

Het bestuur van onze vereniging kent sinds de ledenvergadering van september 2022 een groot aantal nieuwe gezichten. In een interview-serie, gemaakt door Matthijs van Muijen, maken we de komende tijd nader kennis met hen.

 Een nadere kennismaking met Jeugdvoorzitter Arjen Vaandrager

Het is een wat frisse, zonnige zaterdagmiddag in november. Ondanks zijn drukke werkzaamheden maakt hij even tijd voor een interview. Arjen Vaandrager is al vele jaren een bekend gezicht in onze club, na zijn jeugdperiode speelde hij immers ruim 12 jaar bij de eerste selectie.

Zijn dagelijkse werk? Hij is ondernemer in hart en nieren. Van huis uit kreeg hij het ondernemen met de paplepel ingegoten en in zijn opleiding commerciĂ«le economie leerde hij de kneepjes van het ondernemersvak. Vanaf zijn 16e al is hij actief in de handel en nu met al jaren zijn eigen zaak in sportkleding en vuurwerk. Hij levert al vele jaren de wedstrijdtenues en kledinglijn van SpartaanÂŽ20 en ook bij diverse andere verenigingen doet hij dat. In het jubileumjaar 2020 waren er extra leuke items met een gouden jubileumshirt en sjaal. Hij combineert het ondernemerschap met het vrijwilligerswerk bij Spartaan’20. Hij heeft er zin in!

Waarom (weer) in het (jeugd)bestuur? Mede door de corona periode was de organisatie in de club wat ingedut. Ik vind het leuk om weer actief te zijn en nu als voorzitter van het Jeugdbestuur. Elke week besteed ik circa 15 uur en probeer ik op dinsdag- en donderdagavond en op zaterdag op de club te zijn.

Welke zorgen en uitdagingen zie jij de komende tijd in de club? Ik maak me allereerst zorgen over de gestegen energielasten. Dit jaar zijn we al 18.000 euro meer kwijt, over een heel jaar wordt dat minstens 30.000 euro. Als dit zo doorgaat met gestegen lasten, is een contributieverhoging straks onvermijdelijk. Een grote uitdaging is om snel actief aan de slag te gaan met sponsorbeleid; met vrijwilligers een commissie vormen om meer ondernemers en bedrijven enthousiast te maken om te investeren in SpartaanÂŽ20. Dat kan al met kleine dingen: jaren geleden liep Ben de Willigen het vuur uit zijn sloffen om wedstrijdballen te sponsoren, voor 25 euro en dat bracht zo best wat geld in het laatje. Het zou mooi zijn als leden zich bijvoorbeeld hiervoor weer actief willen inzetten.

Waarom wilde je graag jeugdvoorzitter worden, wat is daarin de uitdaging? Ik vind het leuk om het beleid mee te bepalen. Ik vergelijk het met het besturen van een auto. Het is leuker als je zelf de richting kunt bepalen. Er is veel al goed georganiseerd rond de wedstrijden. Een actieve groep vrijwilligers is er, die plezier heeft om met voetbal bezig te zijn op elk niveau. Maar er moeten ook voldoende scheidsrechters zijn, op tijd de limonade in de kleedkamer en voldoende ouders die willen rijden met uitwedstrijden. Ik vind dat ook de communicatie onderling nog beter kan, met ouders, met de trainers en coördinatoren.

Meer scheidsrechters nodig bij de club? Jazeker, we hebben niet genoeg scheidsrechters. We hadden enkele talenten, maar die hebben promotie gemaakt als KNVB-scheidsrechter. Ik gun ze dat uiteraard van harte, maar tegelijk is het jammer dat ze als clubscheidsrechter dan verloren zijn gegaan. We moeten blijven proberen meer leden geĂŻnteresseerd te krijgen om scheidsrechter te worden.

Op de vraag waarvoor je Arjen ’s nachts wakker mag maken, zegt hij direct: voor een patatje van Bram Ladage. Prima, maar doet hij dan ook nog iets aan beweging? Jazeker, ik speel nog elke maandagavond in de zaal!

Na een uurtje kijkt hij op zijn horloge. Tijd om naar huis te gaan waar een ziek kind wacht. Na deze week drie avonden en zaterdagmiddag voor SpartaanÂŽ20 bezig te zijn geweest, is het nu terecht weer tijd voor thuis! En daarna wacht ongetwijfeld weer een nieuwe drukke week, in het werk Ă©n bij Spartaan.

Iets te vragen of te melden aan Arjen en zijn jeugdbestuur? Meehelpen met ideeën? Spreek hem aan of mail naar jeugdvoorzitter@spartaan20.nl