NieuwsNieuws 2018/2019

Een spannende laatste fase van het seizoen voor zowel JO19-1 als JO17-1: beide teams zegevierden in de tweede nacompetitie-ronde met 2-1 en plaatsten zich hiermee voor de finale op zaterdag 15 juni.

JO19-1 ontving thuis FC Den Bosch. De slechte weersomstandigheden deerden de spelers op het veld niet, want beide ploegen maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. Voor rust kansen over en weer, waarbij FC Den Bosch driemaal heel dichtbij een treffer was toen het lat en paal raakte. Maar aan de andere kant kregen onze jongens ook volop kansen, die mede dankzij de goede Bossche doelman onschadelijk werden gemaakt. De rust brak aan met 0-0. Na de pauze een goed startend Spartaan’20, dat na 8 minuten op 1-0 kwam door een prachtige actie van spits Nathan Bernadina.

Even later werd het zelfs 2-0 toen Ayodele Kwidama met het hoofd een vrije trap fraai verlengde. Hierna moesten onze mannen terug, Den Bosch voerde de druk op. Met nog zeven minuten op de klok viel de 2-1 en daarna moest alles nog uit de kast om de gelijkmaker te voorkomen. Doelman Ahmet Erol verrichtte nog enkele prima reddingen!

JO17-1 moest na de winst vorige week thuis tegen Forum Sport voor zijn tweede wedstrijd op bezoek bij DSO. Ook hier was de ruststand 0-0 en het scoreverloop erna hetzelfde als bij JO19. Angelo Nascimento zorgde voor de 1-0 en Amin Ouchene tekende voor de 2-0. Vijf minuten voor tijd was er de tegentreffer van DSO, maar echt in de problemen kwamen de mannen van coach Orlando de Klerk niet. JO17-1 lijkt op weg om een zwaar seizoen toch nog van een mooi slot te voorzien. Nog een zege mannen en de handhaving is een feit!

In principe volgende week zaterdag staan de finalewedstrijden op het programma, te spelen op neutraal terrein.

JO19-1 neemt het dan op tegen het Amsterdamse AFC, de nummer twee uit de andere Tweede Divisie. De winnaar verovert een plek in de Eerste Divisie, het op een na hoogste niveau.

JO17-1 ontmoet voor de derde maal dit seizoen JVOZ, dat namelijk ook bij ons in de competitie zat. De winnaar handhaaft zich in de Tweede Divisie.

Gegevens over plaats en tijd van deze wedstrijden volgen zo spoedig mogelijk op onze site. Uiteraard wensen wij onze mannen nu vast veel succes en hopen wij Ă©n de spelers dat bij beide wedstrijden vele supporters komen!