De promotie-degradatiewedstrijd tussen Rockanje (3e klasser) en Spartaan’20 (4e klasser) leek aanvankelijk uit te draaien op een nachtmerrie voor Rockanje. Een, ondanks veel invallers, op alle fronten sterker Spartaan’20 stond na 8 minuten al op een 2-0 voorsprong. Eerst was het na vijf minuten Jordy Hildebrand die een dieptepass goed wist in te schatten, de keeper op het verkeerde been zette en de bal beheerst in het doel deponeerde. Daarna moest Spartaan-goalie Marcel van Meenen handelend optreden, waarna in de 8e minuut Patrick Mbole een hoekschop keurig tot een doelpunt promoveerde. De Spartaan-verdediging bleek onder leiding van routinier Patrick Molenaar uitstekend in elkaar te zitten. Een goede organisatie maakte het doel voor Rockanje een onneembare vesting. Tel daarbij op dat het middenveld zowel technisch als in handelingssnelheid Rockanje overklaste en de voorhoedespelers ook de Rockanje-verdediging handenvol werk bezorgde: er leek voor Spartaan geen vuiltje aan de lucht. Het enige probleem van de Spartaan-elf werd zijzelf. Rockanje trachtte natuurlijk met veel inzet de bakens te verzetten en omdat enkele Spartaan-aanvallers veel te weinig meeverdedigden, kreeg Rockanje toch nog wat kansen. Patrick Molenaar moest kort voor rust zijn keeper bijstaan door de bal na een verre ingooi van de doellijn te werken.

Kort na de pauze werd een verre ingooi verkeerd ingeschat en kon Delano Diemers dan toch Rockanje weer op het spoor zetten, 1-2. De vreugde bij Rockanje was van korte duur want een wakker geschrokken Spartaan’20 nam het heft weer in handen. In de 53e minuut liet Rachid Bouali nog maar eens zien dat de Spartaan-aanvallers technisch zoveel sterker waren dan hun tegenstanders. De aards-pingelaar passeerde een drietal verdedigers op de vierkante meter en verraste de keeper met een loepzuiver schot: 1-3. Rockanje trachtte door veel druk te zetten Spartaan op eigen helft te houden maar deed dat bepaald niet handig. Het onderschatte weer de snelheid van een paar Spartanen. Jordi Hillebrand kreeg ongeveer 25 meter voor zijn eigen doel de bal en ondernam een indrukwekkende run naar het doel van Rockanje, liet zich door niemand afstoppen, ook niet door een verdediger die werkelijk aan zijn shirt ging hangen en passeerde de keeper door weer een knappe schuiver. 1-4

De vervanging van de geblesseerde Patrick Molenaar deed de bijna onneembare vesting dat het doel van Spartaan’20 toch lange tijd was, op slag veranderen in een gatenkaas die een Emmenthaler doet verbleken. Het ontbreken van een beetje organisatie en de niet aflatende inzet van Rockanje bracht Spartaan toch nog in de problemen. Niet opletten, het ruimte geven voor een voorzet en slecht dekken gaf Arie Bravenboer de gelegenheid de 2-4 in te tikken. De uitstekend fluitende scheidsrechter R. Ditz kreeg daarna te maken met wat te felle Rockanje-spelers en moest vervolgens wat gele kaarten trekken voor een schwalbe, doorhalen op de keeper en commentaar op de leiding. De Spartaan-verdediging bleef ongecoördineerd wat aanrommelen, hetgeen werd geaccentueerd door Perry Akkerman die overigens een prima wedstrijd speelde maar de bal ver in blessuretijd in eigen doel werkte: 3-4.

Spartaan’20 zal nog een keer vol aan de bak moeten en dan zullen de te weinig meeverdedigende aanvallers moeten beseffen dat hun inzet onontbeerlijk is. Rest nog te melden dat invaller Mirza Mrahorovic kort voor het eindsignaal zijn tweede gele kaart kreeg. Zaterdag 28 mei om 16:30 uur de tweede en beslissende wedstrijd bij Spartaan’20 aan de Oldegaarde.