Het onderaan staande Kocatepe bleek geen partij. Vooral in de eerste helft werden de zaken serieus opgepakt en namen onze mannen na een aarzelend begin toch voldoende afstand. Na de pauze was het geen wedstrijd meer en vielen de goals als rijpe appels: 1-14 !
De eerste 25 minuten was er zeker nog sprake van een echte wedstrijd. We waren duidelijk sterker, maar het duurde tot de 18e minuut voor de eerste treffer viel. Spits Patrick Mbole rondde toen met een strakke schuiver een vloeiende aanval af. En even later was het zelfs gelijk, een schot van enige afstand waar doelman Marcel van Meenen geen kijk op had. De tegentreffer schudde de Spartanen helemaal wakker en in de laatste 20 minuten voor de pauze werd de score opgevoerd naar 5-1. Eerst was het Niels Cremer die fraai binnen kopte uit een goed genomen vrije trap en daarna waren ook de kopbal-treffers van Patrick Mbole en Lars Willemse mooie afrondingen. Op slag van rust schoot Perry Akkerman de vijfde binnen.
Na de thee was van een wedstrijd geen sprake meer, maar het moet gezegd dat de Spartaan-elf serieus genoeg bezig bleef om het doelsaldo flink op te vijzelen. In het laatste half uur werden nog liefst negen treffers geproduceerd, waarbij men het elkaar bovendien wel gunde om in de score te mogen delen: de 14 doelpunten werden gemaakt door 9 verschillende spelers. Jordy Hillebrand maakte de meeste (3), van Lars Willemse kwam de mooiste.
Na afloop extra vreugde toen werd vernomen dat koploper sv Charlois had verloren en achtervolger Vierpolders was blijven steken op een gelijkspel. Het betekent dat de koppositie nog wel in handen is van sv Charlois maar onze ploeg met een wedstrijd minder gespeeld er in verliespunten beter voor staat. Komende zaterdag thuis tegen Vierpolders kan bij winst de tweede periodetitel worden binnengehaald. Uiteraard hoopt men op veel toeschouwers! Aanvang 16.30 uur.