NieuwsNieuws 2020/2021

Beetje dromen in corona-tijd


Zou dit team Europees overwinteren?

Keeper: Ricardo Kieboom

Achterhoede: Denzel Dumfries,  Lutsharel Geertruida, Bruno Martins Indi, Jetro Willems

Middenveld: Sherel Floranus, Jamiro Monteiro, Luc Castaignos

Voorhoede: Anwar el Ghazi, Joshua Zirkzee, Mo el Hankouri

Trainers: Maikel van Pul,  Ricardo en Carlo Willemse

Team Manager: Soufiane Touzani

Een verdediging en een aanval op Europees topniveau. Het middenveld misschien wat onevenwichtig, maar wel met kwaliteit. Een keeper die een drama op zijn pad zag komen, maar de draad weer heeft opgepakt. En op de reservebank hebben we ook nog als degelijke vervangers Steven Fernandes Pereira, Garry Mendes Rodrigues, Lassana Faye, Kenny van der Weg, Jethro Mashart en Robin Polley.

Het team onder begeleiding van een technische staf die zijn sporen in het jeugdvoetbal heeft verdiend en de spelers al van jongs af aan kent. En met als motivator een teammanager die overal de juiste snaar weet te raken.

U heeft het al gezien, of anders slaat u pagina 143 van ons prachtige jubileumboek er maar even op na: allemaal mannen met een Spartaan’20 achtergrond van een of meerdere seizoenen in de jeugd. Sommige met alleen hun eerste voetbalstapjes, andere met een bijna complete jeugdopleiding en ook enkele die juist bij ons het plezier terugvonden na een aanvankelijke afwijzing door topclubs. Een soort Spartaan’20 dreamteam mogen we het noemen!

Wat is het leuk om in deze voetballoze periode eens weg te dromen en te bedenken: wat als


Wat als er een miljardair was met een Spartaan’20 hart die deze spelers bijeen zou brengen?

Wat als ze ter gelegenheid van ons honderdjarig bestaan in een erewedstrijd samen zouden spelen?

Wat als de voetbalwereld anders in elkaar stak en deze spelers niet waren weggehaald; zouden ze zich dan net zo hebben ontwikkeld; zouden ze nog voetballen?

De waarheid is dat het Wat als altijd bij dagdromen zal blijven. Maar de waarheid is óók dat het geweldig is dat we kunnen zeggen dat ze allemaal uit de jeugd van Spartaan’20 komen. Natuurlijk hebben ze bij de BVO’s waar ze daarna naar toegingen hun grootste stappen gemaakt. En natuurlijk hebben ze het vooraleerst zĂ©lf gedaan. Net zoals Soufiane Touzani hebben ze tegenslagen moeten overwinnen om te komen waar ze nu zijn. Misschien dat dit wel het belangrijkste is dat ze de huidige jeugd van Spartaan’20 kunnen leren. Je moet er wel wat voor doen! Als iets je niks kost, heeft het waarschijnlijk ook geen waarde.

In tijden van corona zijn we als amateurclub heel kwetsbaar. De opleidingsvergoedingen die we mochten ontvangen voor deze spelers helpen ons mede door zware tijden. Daar zijn we deze spelers dan ook dankbaar voor. Maar voor veel clubs bestaat deze meevaller niet. Het jeugdvoetbal en het diverse landschap van clubs is een essentieel onderdeel van de Nederlandse voetbalcultuur. Een toekomst met Ă©Ă©n grote club per regio, zoals in sommige andere landen gebruikelijk, is geen aantrekkelijk perspectief. Dus KNVB en Nederlandse overheid: zorg dat het amateurvoetbal Corona overleeft!

Peter Huisman