NieuwsNieuws 2018/2019

Een aantal jaar geleden kwam er een eind aan meidenteams in onze club, er was te weinig aanloop en onvoldoende enthousiasme. Maar de tijden veranderen! Vooral dankzij de successen van het Nederlands elftal, de Oranje Leeuwinnen, zit het vrouwen- en meidenvoetbal volop in de lift. Dat merkt ook onze vereniging. Met grote regelmaat melden zich ouders met hun zoontjes om lid te worden, maar ook steeds vaker komt die vraag van ouders met dochters. Onze vereniging gaat hierop de komende maanden inspelen!

Al op korte termijn gaan onder de vlag van Spartaan’20 twee meidenteams meedoen in de reguliere KNVB-voorjaarscompetitie, een MO16 en een MO17 team. Deze teams speelden al eerder met elkaar en hebben nu een plek gevonden in onze vereniging. Afgelopen week was de zeer plezierige kennismaking met deze meiden en hun ouders met het bestuur en jeugdbestuur en er is intussen al getraind. Op de dinsdag-, woensdag- en vrijdagavond is hiervoor ruimte gemaakt in de planning. MO16 gaat, onder de noemer JO15-7M, competitie spelen in de 2de klasse 5 JO15. De indeling voor MO17 is nog niet bekend.

Dit is een begin, maar er komt meer aan! Vanaf februari / maart a.s. zal de werving van meisjes vanaf 7 / 8-jarige leeftijd worden opengesteld en wordt een programma met clinics opgestart. Zo gaan we van onderop bouwen aan wat we zien als een verrijking van onze vereniging. Meer nieuws hierover volgt.