NieuwsNieuws 2018/2019

Al weer voor de 22e keer werd vandaag 1mei de jaarlijkse Jeugd Open dag gehouden en het was weer een geweldig succes!

Door het jaar heen melden altijd al vele ouders hun kinderen aan om lid te worden van onze vereniging en de wat oudere jeugd meldt zichzelf. Het aantal beschikbaar komende plekken per seizoen is bij lange na niet genoeg om alle belangstellenden te kunnen aannemen. Door het jaar heen vinden al vele proeftrainingen en gesprekken plaats en worden openvallende plaatsen ingevuld. De Open Dag biedt een extra gelegenheid voor talenten Ă©n de wat minder getalenteerden om zich als kandidaat-lid te melden.

Vandaag stonden weer liefst 250 jongens van tussen 6 en 16 jaar in de rij om hun voetbalkwaliteiten te tonen. Natuurlijk vooral omdat ze de kans willen benutten om als voetballer via onze club door te breken naar een hoger niveau en wie weet ooit een profcarriĂšre kunnen maken. Immers, het is intussen wel bekend dat Spartaan’20 een van de opleidingen is die nogal eens een talent aflevert bij een BVO, waarbij onze samenwerkingspartner Sparta Rotterdam uiteraard vooraan in de rij staat. Maar ook voor wie een treetje lager wil voetballen, is de open dag een kans op inschrijving en toelating, want wij staan voor voetbalplezier op elk niveau.

Een staf van 25 vrijwilligers van de Jeugdopleiding heeft elke open dag de moeilijke taak om te beslissen welk klein aantal aanmeldingen uiteindelijk door kan, die een plek kunnen krijgen in een selectie of een treetje daaronder.

Wie je ook bent en waar je vandaan komt, welkom als je lid mag worden van onze mooie vereniging! En voor wie het niet is gelukt: zeer bedankt toch voor je oprechte belangstelling voor onze vereniging en wie weet lukt het een later moment wel.

Tenslotte: vooral ook dank aan alle vrijwilligers die zich inzetten om dit ‘event’ bij ons aan de Oldegaarde mogelijk te maken!