In de eerste wedstrijd na de winterstop stonden onze mannen voor een zware opgave: op bezoek bij koploper OVV dat zich bovendien voor eigen publiek wilde revancheren voor de eerste seizoensnederlaag vorige week tegen XerxesDZB. Waarom de Oostvoorners terecht bovenaan staan, bleek: zeer koelbloedig in de afronding, waar de Spartanen echt iets van kunnen leren.
De eerste helft kan worden omschreven als gelijkopgaand, met zelfs wat meer balbezit aan onze kant. Na zes minuten werd Trecy Kapata diep gestuurd en alleen voor OVV-doelman DaniĂ«l van de Beek gezet, maar die kwam net snel genoeg uitgelopen om de bal van Trecy’s schoenen te plukken. Een minuut later het eerste gevaar aan de andere kant, een fraai schot van OVV-spits Ferry van der Spuij dat evenzo fraai werd gestopt door Yusuf Can. De volgende twee mogelijkheden waren aan onze kant, voor Ersin Akdag en Mustafa Dogan, maar helaas bleken zij in vrije schietpositie voor Van de Beek niet scherp genoeg. Hoe het wel moet, liet Ferry van der Spuij halverwege de eerste helft zien. Centrale verdediger Oguzhan Dikilitas kopte een bal niet echt weg maar juist voor de voeten van de volkomen vrijstaande Van der Spuij en die aarzelde geen moment en haalde van 20 meter snoeihard uit. De bal maakte wel een enorme zwabber waarop Yusuf Can kansloos was: 1-0. Net voor het rustsignaal kropen we door het oog van de naald toen twee OVV-ers een opgelegde kans misten na een prachtige aanval. Het algemene gevoel in de rust was overigens dat een tweede treffer niet volgens de verhoudingen zou zijn geweest en Spartaan’20 meer moest doen met haar behoorlijke veldspel.
Maar alle Spartaanse hoop werd snel in de grond geboord na de thee. Binnen de minuut lag de 2-0 in het net, de verdediging liet zich kinderlijk uitspelen en Ferry van der Spuij voltrok het vonnis. Hierna was het OVV wat de klok sloeg. Eerst redde Adilson Fernandes nog op de lijn maar nog voor het uur wedstrijd viel de allesbeslissende 3-0 toen Alexander Wagner uit een hoekschop volkomen vrij bij de tweede paal mocht inkoppen. OVV nam hierna zichtbaar gas terug en sprong slordig om met nog een handvol kansen. Onze ploeg probeerde er voetballend toch nog wat van te maken en het leverde zowaar wat kansen Ă©n schoten richting doel op. Maar zowel Trecy Kapata, Toy Seide als Gino Paesch hadden niet de scherpte in het afronden dat OVV eerder wel toonde.
Volgende week kans op herstel met de in te halen thuiswedstrijd tegen Gouda, dat in tegenstelling tot alle eerdere berichten niet is teruggetrokken en de competitie in 2D zal uitspelen.