Zaterdag 3/9 hebben we onze 2e uit wedstrijd gespeeld. Dit keer tegen Leonidas JO9-2. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Zij hadden immers vorige wedstrijd met 12-2 gewonnen.
Toen de tegenploeg het terrein op kwam, schrokken wij ouders een beetje. Het waren jongens die veel groter waren dan die van ons. Onze jongens vonden ze ook intimiderend, in de eerste helft na 1 minuut gespeeld te hebben kwam Leonidas al op een voorsprong van 1-0.

De rest van de eerste helft was het van onze kant een beetje aftasten. “Wat kunnen we doen? Hoever kunnen we gaan?” De jongens waren ook een beetje beschroomd.
Uiteindelijk hebben we een doelpunt gescoord en we eindigden de eerste helft met 5-1 achter.

2e helft was het een ander verhaal. Ons team begon gelijk sterk en waren niet meer zo onder de indruk van de grote jongens. We speelden technisch veel beter. Het is iedereen opgevallen dat wij meer acties hadden en mooier voetbal speelden. Tegenstander heeft nog wel 2 keer weten te scoren, maar we hebben het ze wel moeilijk gemaakt.

Uiteindelijk was de uitslag 7-1 voor Leonidas. Wel jammer dat we verloren hebben, maar ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat ik trots ben op onze jongens van JO9-6. Ze hebben zich weten staande te houden tegen jongens die 2 keer groter waren en ze hebben tot laatste minuut geknokt!

Zo we gaan niet treuren, vol moed en vertrouwen gaan we naar de volgende wedstrijd as zaterdag. Onze kids kunnen het! Zoals ze zelf zeggen “Wie zijn wij? SPARTAAN! Wat gaan we doen? WINNEN!”