NieuwsNieuws 2022/2023

REIZENDE OPENLUCHT TENTOONSTELLING IN EN VOOR CHARLOIS

Kunstprijs Charlois editie 2022-2023 bij Spartaan’20

De balustrade aan de buitenkant van ons clubgebouw is versierd met mooie kunstwerken geprint op spandoeken. In de maand mei is Spartaan’20 het podium van de Kunstprijs Charlois 2022-2023.

De Kunstprijs Charlois is een reizende openluchttentoonstelling in en voor Charlois, waar 41 kunstwerken van overwegend Rotterdamse kunstenaars (uit 175 inzendingen geselecteerd door een jury) worden getoond. Eerder was deze tentoonstelling al te zien bij de Doklaan en op Plein 1953.

De afgelopen dagen heeft de organisatie, samen met onze gewaardeerde klusploeg, Ben en Bram (zie foto) hard gewerkt om de doeken netjes op te hangen. Het ziet er inmiddels top uit.

Als Spartaan’20 zijn wij blij dat wij onze medewerking kunnen verlenen aan dit mooie initiatief. Enerzijds omdat wij maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk vinden en daarnaast om onze (jeugd)leden in contact te brengen met cultuur.

De komende weken zal er voor en na de training ook aandacht besteed worden aan deze tentoonstelling, omdat iedereen zijn stem kan uitbrengen via stembus of online (zie QR code op twee doeken) en zo de prijswinnaar kan bepalen.

Mocht u meer informatie willen, dan heeft de kunstprijs Charlois ook een website waar alle doeken nog eens opstaan met uitleg. www.kunstprijscharlois.nl

Op zaterdag 13 mei zal rond 14:30 uur de officiële opening zijn van de tentoonstelling.

Op die dag is ook de bijeenkomst van de Club-Van-100 gepland. De verwachting is dat beide evenementen elkaar gaan versterken tot een geweldig Spartaans feest.