In een matige wedstrijd in en tegen Simonshaven lieten onze mannen twee dure punten liggen. Bij een 1-0 voorsprong werd verzuimd de tweede treffer te maken, maar onze speciale verslaggever Rien van Gruijthuijsen meldde dat de 1-1 voor de gastheren ook niet onverdiend was.

Simonshaven – Spartaan’20 1-1 (0-1)
Spartaan’20 startte sterk en wist veel kansen te creëren. In het eerste kwartier zagen de toeschouwers Spartaan’20 zeker vier grote kansen missen. Schoten die ruim over of naast gingen of in het meest gunstige geval de paal raakten. Simonshaven liet zien ook het nodige in huis te hebben, hetgeen Spartaan’20 noopte achterin alert te blijven waardoor de aanvallende aspiraties van de backs beperkt moesten blijven. De verdediging maakte weinig fouten, maar het middenveld en de aanval konden elkaar maar moeilijk vinden. Veel fouten en/of onbegrepen passes en weinig accuratesse voor het doel deden Simonshaven steeds meer doen geloven dat de koploper kwetsbaar was. In minuut 27 wist Patrick Mbole wel het net te vinden maar dat doelpunt werd door de scheidsrechter terecht afgekeurd; hij had buitenspel geconstateerd. De 0-1 kwam kort voor rust dan toch. Een hoekschop werd door Simonshaven niet voldoende verdedigd. De bal werd aan de andere zijde door Mitchel Hoffman weer in het strafschop gebied gebracht alwaar Rachid Bouali zich wist vrij te kappen en draaien en bovendien de keeper verraste.
Na rust eenzelfde spelbeeld. Spartaan’20 volhardde in geklungel en de bereidheid om voetballend vermogen te koppelen aan de bereidheid om hard te werken was ver te zoeken. Kansen waren er nog wel maar steeds minder en aan de andere zijde kreeg keeper Marcel van Meenen het steeds drukker. Hij stopte diverse 100% kansen, maar het onvermijdelijke gebeurde. Met nog tien minuten op de klok weer diepe bal richting Marcel en die wilde de bal veilig wegtrappen. Waarom hij de bal volledig miste, is niet duidelijk maar Mark Wolberts kon vervolgens de bal in het lege doel schuiven, 1-1 dus. De laatste tien minuten trachtte Spartaan’20 het nodige recht te zetten maar het bleef volharden in het missen van kansen terwijl Simonshaven het punt koesterde.
Wat inzet vermag, heeft Simonshaven laten zien en dit moet een les zijn voor Spartaan’20 dat zich met twee punten voorsprong nog wel koploper mag noemen. Rest nog te vermelden dat scheidsrechter Van Vugt de wedstrijd uitstekend leidde en problemen zonder kaarten wist op te lossen.