NieuwsNieuws 2023/2024

Klaverjasmiddag 4 april 2204

In de aanloop naar de tweede klaverjasdonderdag op Spartaan’20 regende het dat het goot. De meeste deelnemers waren dus al eens nat gegaan voordat de eerste kaart was geworpen. De regen werd later vervangen door een strakke wind, maar daar had in de gezellige kantine niemand last van.

Het succes van de eerste sessie zorgde voor een stijging in het aantal kaarters. Het leverde 8 volle tafels op. De organisatie heeft het ongetwijfeld druk gehad om het meubilair te rangschikken en na afloop weer terug te plaatsen. De organisatie had Annemarie Stukart, voorzitter van de Club-Van-100, bereid gevonden de hooggewaarde bardienst te draaien. Het was af, Annemarie.

De flinke deelname betekende wel dat uw verslaggever twee rondes, op tafel 8, in een achterafhoekje zijn  talenten moest laten zien. Dankzij de sterke ondersteuning van zijn maat, Alex Steeman, leidde dat tot een pit met 90 roem. Zomaar 190 punten erbij, het hoogste aantal extra punten in 1 spelletje van de dag.

 

Ellen Stukart liet zien dat de poedelprijs de vorige keer ten onrechte bij haar kwam. Deze keer deed ze mee in de top van het klassement, maar bleef net achter bij dagwinnares Anja Cox. Anja volgde daarmee Annie Cox op. Hou het in de familie, dames.
In de eerste ronde kwamen de schoonzusjes samen  tot een ongekende score van 2212 punten. Peter Cox accentueerde de overmacht der Coxen door derde te worden.

Eindstand:
1e Anja Cox 5131 punten
2e Ellen Stukart  5114
3e Peter Cox 5004

Dit maal geen poedelprijs die Ton Mentink (3791 punten) zo toekwam. Zonder morele steun van de afwezige Hans Visser bleek Ton erg kwetsbaar bij het weggooien van vuile kaarten, bv. Volgende keer weer graag acte de présence, Hans.

De volgende speeldag is op 2 mei, weer vanaf 13.00 uur.
De organisatie kreeg een verzoek van illusionist Victor Mids om medewerking te verlenen aan zijn TV-programma. Hij wil die dag mevrouw Michielsen veranderen in troef 9.
We houden het in beraad, maar wij vinden Nel veel meer waard dan 14 punten.

Het is tevens de laatste keer in dit seizoen. In september gaan we verder.