NieuwsNieuws 2023/2024

Klaverjasmiddag

Het klaverjassen op Spartaan was in het slop geraakt. Toch bleef er een groep enthousiastelingen verlangen naar de gezelligheid naast en na de wedstrijden. Helaas, in het weekend kwam het er maar niet van.

We zijn toch allemaal gepensioneerd, het kan ook door-de-weeks werd er geopperd. En zo werd de collectieve gezelligheid van weleer op donderdag 22 februari nieuw leven ingeblazen.

Deze eerste donderdag zijn er 24 deelnemers en een ruime barbezetting met service aan tafel. Het kwam perfect tegemoet aan de wensen van de aanwezigen. Niet het somtijds zeer competitieve nakaarten uit vroeger tijden, maar de gemoedelijke sfeer van “hù, wat leuk weer” voerde de boventoon.

Met het trekken van een speelkaart werd het tafelnummer en de maat bepaald en zo kwamen (bijvoorbeeld) op tafel vier de deelnemers met klaver 4 en schoppen 4 uit tegen de harten en ruiten van dat cijfer.

In aantal deelnemers waren de mannen nog licht in de meerderheid, maar als het om de successen ging voerden de dames duidelijk de boventoon. Zo kwamen in de eerste ronde Annie Cox en Nicole Michielsen als enigen boven de 2000 punten, 2001 om precies te zijn. Dat aantal werd slecht 1x overtroffen toen Nel Michielsen met Jaap Sla tot 2007 kwamen.

De titel Roemkoning(in) werd deze middag niet uitgereikt, maar Marian van Vliet en John Cremer met380 roem in de tweede ronde zouden kandidaat zijn geweest.

De prijzen kwamen, na het rekenwerk van Frans de Wit terecht bij:
1 Annie Cox, 5068 punten
2 Nel Michielsen 4970
3 Marian van Vliet 4917 en
4 Gerard Vrijdag 4910

Willem Rouwen (4855) viel net buiten de prijzen. De poedelprijs was voor Ellen Stukart, waarbij Alex Steeman nog het ontbreken van de betreffende hond vaststelde.

De klaverjasdonderdag bleek in een behoefte te voorzien, waardoor er ter plaatse een vervolg werd vermeld. Noteer dat vervolg vast in uw agenda: donderdag 4 april 2024, om 13.00 uur.

Twijfelt u nog? Kom gerust er zijn nog meer tafels beschikbaar!

De foto’s zijn te zien op de pagina “Fotoalbums”.
Daar kan men naar toe surfen door op de voorpagina het blok met “Handige Links” op te zoeken en “Fotoalbums” aan te klikken.
Hier klikken werkt ook