NieuwsNieuws 2017/2018

“Spartaan op kamp, dat is een feessie voor onze C’s en benjamins”!

Wie kent dit gezang niet, een begrip binnen Spartaan’20 en iedereen weet dan dat het over Kamp Ahoy gaat!

Oosterhout7

Vele van onze leden en oud-leden zijn er minimaal wel Ă©Ă©n keer en meestal veel vaker geweest om in de bossen bij Oosterhout een mooie kampweek te beleven. In 1955 was de eerste kampweek en ongelofelijk maar waar, we gaan komende week al weer voor de 64e keer naar ‘ons’ kamphuis!

Zaterdag 14 juli a.s. is het weer zover: dan gaan 78 kinderen tezamen met 30 begeleiders een week naar ‘ons’ kamphuis toe. Een week vol met voetbalprogramma en vele bosspelen en uiteraard ook het traditionele zwemmen op de woensdag.

‘Kamp Ahoy’, nog altijd een instituut binnen onze vereniging en iets waar we trots op mogen zijn. Het wordt wel ieder jaar lastiger het financieel rond te krijgen door onder andere het wegvallen van subsidies, maar dankzij vele Spartanen die dit kamp in hun hart blijven dragen en een bijdrage als sponsor leveren, kunnen we het nog steeds blijven organiseren voor een redelijke prijs.

‘Spartaan op kamp’ is een week van huis voor de kids en daar beleven ze een week die ze nooit meer vergeten. Het overloop-spel, Euromast-spel, hoger/lager en zeker de bonte avond zijn voor altijd in geheugens gegrift.

Veel dank gaat uiteraard ook uit naar de vrijwilligers, want die leveren de hele week een prestatie van ongekende klasse. De vrouwen in de keuken zetten elke dag driemaal een prima maaltijd op tafel voor 118 personen, de mannen van algemene zaken zorgen ervoor dat allerlei klusjes (inclusief elke dag toiletten schoonmaken) worden gedaan. Het in elkaar zetten van een voetbalprogramma en de bosspelen organiseren en uitzetten, de mensen achter de bar/ winkeltje en onze EHBO-er: allemaal acht dagen 100% in touw! En wat dacht u van de groepsleiders die de kinderen een week lang begeleiden en bezig houden. Er komt echt heel veel bij kijken maar ik denk dat ik namens iedereen wel kan spreken en zeggen dat we het er graag voor over hebben!

Nieuwsgierig geworden naar hoe het gaat op kamp en wat we zoal doen die week? Kom dan gerust kijken, op zondag 15 juli vanaf half tien tot na het leuke bosspel geldsmokkel. Houd u er wel rekening mee dat wij een andere (winter)tijd hanteren op kamp, namelijk Ă©Ă©n uur vroeger, dus vertrekt u thuis om tien uur vanuit Rotterdam dan bent u ook ongeveer om tien uur onze tijd bij het kamphuis. Het adres voor de tomtom: Pannenhuisstraat 12, 4911 BS Den Hout.

Ik hoop vele ouders zondag 15 juli te mogen ontmoeten als u uw kind(eren) komt bezoeken. U zult zelf zien en voelen dat het inderdaad zo is….

SPARTAAN OP KAMP DAT IS EEN FEESSIE!

 

Namens de kampstaf,

Jan Akkerman, hoofdleider

Oh ja, als u nu of in de toekomst ‘Kamp Ahoy’ wilt steunen, mag dat gerust… Elke euro voor het jeugdkamp is welkom: NL 05 INGB 0003 7778 86 tnv Kampsectie Spartaan’20.
Dank voor uw bijdrage!