JubileumnieuwsNieuwsNieuws 2019/2020

Op 1 januari begonnen we de viering 100 jaar Spartaan’20 met wedstrijden tussen de ‘sterren-van-toen’. Komende zaterdag 11 januari het tegenovergestelde: de ‘sterren-van-de-toekomst’ ! Liefst 54 teams in de leeftijdscategorieĂ«n JO8 en JO9 komen in het veld en spelen het BAS VAN DONGEN-toernooi.

Het toernooi is genoemd naar een van de grootste Spartanen uit de geschiedenis, naar de man die van 1946 tot 1971 voorzitter was. Onder zijn leiding groeide Spartaan’20 na de Tweede Wereldoorlog uit tot een van de grootste verenigingen op Rotterdam-Zuid. Vooral dankzij zijn inspanningen mocht de club zich in 1956 aan de Oldegaarde vestigen op een nieuw complex, waar we tot op de dag van vandaag dankbaar voor en trots op zijn.

Het wordt een grote drukte en natuurlijk een voetbalfeestje zaterdag a.s. Bijna 500 pupillen van vele verenigingen komen in het veld. Van onszelf doen 11 teams mee en we begroeten verder teams van de volgende verenigingen: Bergambacht, Rhoon, Semper Altius, sv Charlois, fc Vlotbrug, fc IJsselmonde, Coal, Alexandria’66, Concordia, Quicksteps, SVV, Olympia, VVOR, Leonidas, Excelsior’20, ASWH, Meeuwenplaat, DFC, Kethel Spaland, Hekelingen, Steenbergen, RBC, De Jodan Boys en Rijsoord. Totaal 26 verenigingen gaan er een mooi voetbalfeestje van maken!

Het ochtend-toernooi begint om 9.30 uur, het middag-toernooi om 14.00 uur. Voor elke speler is er een mooie herinnering aan deelname aan 100 jaar Spartaan’20.De prijzen worden uitgereikt door de heer Edward van Dongen, kleinzoon van de oud-voorzitter.

100 JAAR SPARTAAN’20 : VIER HET MEE!