JubileumnieuwsNieuwsNieuws 2019/2020

Zaterdag 11 januari stond de tweede activiteit voor de viering 100 jaar Spartaan’20 op het programma: het BAS VAN DONGEN-wintertoernooi.

Het toernooi is genoemd naar een van de grootste Spartanen uit de geschiedenis:

Bas van Dongen, voorzitter van 1946 tot 1971. Onder zijn leiding groeide Spartaan’20 uit tot een van de grootste verenigingen op Rotterdam-Zuid. Vooral dankzij zijn inspanningen mocht de club zich in 1956 aan de Oldegaarde vestigen op een nieuw complex, waar we tot op de dag van vandaag dankbaar voor en trots op zijn

Het toernooi werd een enorm succes: ondanks de harde, koude wind die over de velden stond, maakten de ‘sterren-van-de-toekomst’ er een hartverwarmende voetbalhappening van. 54 teams van 26 verenigingen in de leeftijdscategorieĂ«n JO8 en JO9 kwamen in het veld en de mannetjes zorgden met elkaar voor veel voetbalplezier.

Bij de prijsuitreikingen, gedaan door de kleinzoon van Bas van Dongen de heer Edward van Dongen samen met onze voorzitter van de jeugdafdeling Michel Spierings, werd de kou getrotseerd en stond het buitenterras bomvol.

Voor alle deelnemers was er een prachtige medaille en voor de poulewinnaars een mooie beker. Bijzondere vermelding verdient de overwinning van Spartaan’20 JO9-2 in de hoogste categorie, de finale werd gewonnen tegen Spartaan’20 JO9-1 !

Dank aan 2D Vastgoed voor de financiële ondersteuning van het toernooi. Dank aan de organisatie en dank ook aan de kantinevrijwilligers voor hun inzet én het verzorgen van heerlijke winterkost in de vorm van erwtensoep met roggebrood en broodjes warme worst! We gaan op naar de volgende jubileumhappening in februari!

100 JAAR SPARTAAN’20 : VIER HET MEE!