NieuwsNieuws 2022/2023

Door corona moesten we het in 2021 en 2022 op Nieuwjaarsdag overslaan, maar nu kon het weer: de traditionele Nieuwjaarsreceptie in onze kantine aan de Oldegaarde, voor de 65e keer in de clubgeschiedenis, met de huldiging van onze jubilarissen.

De kantine liep vanaf drie uur gezellig vol en de jubilarissen werden ontvangen in de bestuurskamer en voorzien van hun corsage.

Om half vijf was het tijd voor de eerste toespraak van onze nieuwe voorzitter Cerano Bakker, waar aandachtig naar werd geluisterd.

Cerano hield een gloedvol betoog over de betekenis van vrijwilligers in een vereniging: “Zie de organisatie als een boom met vele takken, de vrijwilligers die de boom laten bloeien en groeien. En de achtereenvolgende generaties vrijwilligers vormen de jaarringen die de boom haar stevigheid geeft. We hebben er veel, maar er zijn er nooit genoeg, dus blijf meedoen en uw steentje bijdragen!”. Ook stond de voorzitter stil bij de mooie sportieve prestaties, maar ook bij de waarden en normen die wij van onze leden en bezoekers blijven eisen. “De 11 basisregels van gedrag en discipline op en om het veld blijven voor ons op nummer Ă©Ă©n”.

Na het uitbrengen van de toast zette Cerano alle bestuursleden die in september zijn afgetreden in de bloemen: Rob Michielsen, Michel Spierings, Jan Akkerman, Leandro Lopes en Hans Spierings.

Vervolgens mocht Ed Goverde de jubilarissen toespreken. Bert-Jan Vaandrager beleeft zijn 25e seizoen lidmaatschap en ontving hiervoor zoals gebruikelijk de Gouden S.

Daarna waren de ’50-plussers’ aan de beurt, Spartanen die intussen al meer dan 50 jaar trouw aan hun club zijn. Liefst tien ’50-plussers’ konden worden toegevoegd aan de lijst die we sinds 2011 bijhouden.

 Eerst was het de beurt aan een bijzonder gezelschap van vier vrouwen: Hennie Brouwer, Anja Cox-Brouwer, Anny Cox en Corrie Kok-Valkenburg. Alle vier in 1972 begonnen in het toen gestarte damesvoetbal, daarin vele jaren samen gespeeld, alle vier ook nog eens familie van elkaar én alle vier al heel lang ook als vrijwilliger zeer betrokken geweest (en nog!) bij het functioneren van de vereniging.

 Daarna werden Hans Spierings en Frans Suverein in de schijnwerpers gezet. Hans heeft zich op velerlei wijze, in en buiten het bestuur decennia ingezet voor de club en doet dat nog steeds; hij trad in 2022 af als waarnemend voorzitter. Frans speelde tussen 1966 en 1978 vele jaren in het 1e elftal en is daarna als donateur altijd aan zijn club verbonden gebleven. Philip Scheffer, op dit moment degene met de meeste jaren lidmaatschap, mocht hem het beeldje uitreiken.

René Degenkamp moest vanwege zijn werk eerder vertrekken en ontving daarom al in de bestuurskamer zijn oorkonde en onderscheiding.

Rien van Gruijthuijsen, Piet Janze en Gerard Oosterbaan konden er helaas om gezondheidsredenen niet bij zijn. Uiteraard wensen wij hen sterkte en beterschap en zullen zij nog op een ander moment door het bestuur worden gehuldigd.