JubileumnieuwsNieuwsNieuws 2020/2021

14 augustus: corona legde ons helaas vele beperkingen op, maar we vonden dat dé 100e verjaardag van onze prachtige vereniging niet totaal onopgemerkt voorbij mocht gaan. Er is een bescheiden feestje gevierd.

We hadden het liefste gehad dat we op deze dag met iedereen van en in de club een groot feest hadden kunnen vieren. En dat we onze relaties en instanties hadden kunnen ontvangen op een drukke receptie.

Maar zoals gezegd, we hebben noodgedwongen ons moeten beperken om het corona protocol te kunnen naleven. Met de ereleden, de leden van verdienste, de jubileumcommissie, de redactie van het jubileumboek, het jeugdbestuur, de kantinecommissie, de terreincommissie en het bestuur waren we toch nog met een forse groep bijeen en was het een mooie bijeenkomst.

Als speciale gasten waren aanwezig de kinderen van onze memorabele oud-voorzitters Bas van Dongen en Frans van den Eijnden, twee mannen die met samen 50 jaar voorzitterschap pijlers onder de club mogen worden genoemd. Het korte officiële gedeelte bestond uit een warm welkomstwoord van onze voorzitter Leandro Lopes en een korte historische terugblik van Ed Goverde, voorzitter van de jubileumcommissie.

Daarna bood de familie Van Dongen bij monde van Jan van Dongen een fraai cadeau aan: een prachtig ingelijste, historische foto uit 1950 met daarop alle leden van dat moment. En: met zijn uitdaging aan het bestuur om te gaan zorgen voor zo’n zelfde foto met alle leden van 2020!

Het slotwoord was vervolgens voor Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport, die ons van harte gelukwenste en nog eens onderstreepte welke mooie rol onze vereniging speelde Ă©n speelt in Rotterdam.

Bestuur en jubileumcommissie gaan zich de komende maanden voorbereiden op welke wijze we met iedereen de 100 jaar natuurlijk nog groots gaan vieren!

14 augustus 2020
  Een speciale dag vandaag.... R.K.S.V. SPARTAAN'20 100 jaar
  De voetbalclub van onze beide vaders (Wout en Bas) viert zijn eeuwfeest....
  Vroeger zou dat zeker samen zijn gegaan met een H.Mis in de kerk op het Afrikaanderplein of in de Kruisvinding, misschien zouden de Theresiakerk of de kerk aan de Dorpsweg ook 'n rolletje hebben gespeeld.
  Nu staan we er vandaag een beetje bij stil en vieren wij vanavond op de Oldegaarde een bescheiden feestje; zitten we aan tafels op 1.50 m afstand en zijn wij blij met de mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.
  Dankbaar moeten wij zijn, heel dankbaar dat Spartaan in deze tijd nog zo'n bloeiende club blijkt te zijn.
  De twee vaders zouden zeker heel trots zijn en gelukkig weten wij hoe hun ogen dan straalden.
  Met die gedachte overhandigen wij ons cadeau, de ingelijste Spartaanfamilie uit de jaren vijftig, in de hoop dat deze foto op een mooi plaatsje wordt opgehangen en dat vele voetballertjes ervan kunnen genieten.
  Voor alle zekerheid heb ik het refrein van "EENMAAL VETERAAN" in mijn tasje gestopt. Misschien wordt er nog gezongen, alhoewel dat mag waarschijnlijk niet i.v.m. het Coronavirus!
  ARME NIEUWE TIJD......

  Met sportieve groet,
  Huub en Kitty van Gorp-van Dongen

100 JAAR SPARTAAN’20 : VIER HET MEE! (zodra het weer mag!)