Spartaan’20 JO9-teams in vogelvlucht

Dit seizoen jaar is de pupillentak de grootste in de historie van Spartaan’20. Maar liefst 31 teams zijn actief op prestatief en recreatief niveau, van JO9-14 tot JO13-1 (of zoals we ‘vroeger’ zeiden F14 t/m D1).
Trots op alle spelers, maar zeker niet minder op alle trainers en leiders die Spartaan’20 weer wekelijks positief op de kaart te zetten. Waarvoor onze dank!

Een kort verslag van de verrichtingen van de allerjongsten, de JO9, tot nu toe:

We beginnen met het laagste teams JO9-14 t/m JO9-8.
In verband met ruimtegebrek op zaterdag zijn we ’thuis’ ook gaan voetballen met jeugd op zondag (JO9-14 t/m JO9-11). Op deze manier kunnen we meer kinderen laten spelen bij de club, zonder bij het inschrijven al te zeer te letten op de voetbalkwaliteiten. Het is een succes, hoewel het spelen op zondag soms nog moeizaam gaat. De KNVB moet de teams indelen en wedstrijden vaststellen en de tegenstanders moeten wel meewerken. Dit gaat helaas nog niet altijd goed. Dus spelen we toch vaak op zaterdag, noodgedwongen dan op een vaak laat tijdstip. Het plezier en de successen zijn er niet minder om! Onder leiding van coördinator zondag Hassan Kerzazi is de trainingsopkomst bijna 100%. De trainers Marc(JO9-14), Wahid en Jody (JO9-13), Serdar (JO9-12), Jhon en Melvin (JO9-11) zijn dan ook supertrots op hun spelers. JO9-14 speelt misschien iets te hoog, daarom hebben de mannen van Marc het zwaar, maar ze leren veel en na de winterstop gaan ze er alles aan doen om een wedstrijd te winnen. JO9-13 t/m 11 draaien lekker bovenin mee in hun competitie en veel speelplezier zien we dan ook bij de spelers en ouders.
Dit jaar hebben we Ă©Ă©n schoolteam Katendrecht bij de JO9. Elke woensdagmiddag training op Katendrecht en sinds kort ook nog extra op maandag, dus ook hier wordt veel geleerd! De resultaten van JO9-9 zijn prima. Echt een hecht team, natuurlijk omdat ze elkaar al kennen van school, maar de enthousiaste leiders Robert, Misha en Folkert zijn ook uiterst belangrijk hierin!
JO9-8 staat in de competitie in de middenmoot. Soms winnen en dan weer verliezen de jongens hun wedstrijden. De trainers Rob Kraan en Mike hebben ook heel veel zin in de tweede helft van de competitie!
JO9-7 staat ook dit seizoen onder leiding van Rinesh en nu is zijn mede-leider René. En Roy en Mario staan klaar om de trainingen te leiden, bedankt hiervoor! Het gaat lekker met het team, ze spelen al leuk samen en in de competitie pas één keer verloren. Volhouden boys, dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren!
JO9-6 zijn de jongste talenten van de club en wat doen ze het goed! Spelen vaak tegen spelers die twee jaar ouder zijn en dan al laten zien dat ze hun wedstrijdjes winnen. Na de winterstop iets meer samenspelen en dan zal het nog beter gaan.

JO9-5 heeft het moeilijk in zijn competitie. Ze kunnen het best hoor, maar niet vergeten dat ze spelen in de 3e klasse, dus sterke en grote tegenstanders! Leren ze veel van en met hard trainen komen de overwinningen vanzelf, daar zijn leiders William en Ozan van overtuigd!
De jonkies van JO9-4 gaan als een raket in de 2e klasse. Allemaal volgend seizoen nog een jaar JO9 en nu al  bovenin meedraaien! Volgens leiders Donovan en Calum kunnen ze nog veel beter. Meer als een team werken en samenspelen, dan levert het nog meer op volgens trainer Carlo!!
De hoogste drie teams bestaan allemaal uit laatste jaar JO9-spelers.
JO9-3 staat ook dit jaar weer onder leiding van ‘good-old’ Ferry en leider Erol. Ze spelen leuk voetbal, helaas uitgeschakeld in de beker door opleiding Feyenoord JO9-2, maar in de 1e klasse competitie gaan ze heel goed, volhouden mannen!
JO9-1 & 2 spelen beide in de hoogste klasse van de JO9, de hoofdklasse. Geen andere amateurclub speelt met zijn tweede team in de hoofdklasse, dus dit zegt al genoeg over het niveau van de spelers! JO9-2 zit in een zware poule, waarin het boven verwachting gaat. In het begin hadden de spelers van trainer Didi en leider Dani het moeilijk, maar de laatste wedstrijden gaat het echt heel goed. In de laatste wedstrijd voor de winterstop veegden ze Feyenoord av JO9-1 met 4-0 van het veld, grote klasse mannen!
Met JO9-1 gaat het uitstekend. Niet alleen met de uitslagen, maar vooral met wat ze laten zien op het veld! Het positiespel is zeer goed, ze werken heel hard en de doelpunten zijn soms om van te smullen. De trainers Ricardo en Gino zijn dan ook heel trots wat de spelers laten zien en het kan nog beter!

De verslaggever begrijpt best dat je na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig bent geworden wat alle teams echt kunnen. Dus kom gewoon eens kijken naar de kleinste mannen van deze geweldige club en het zal je verbazen hoeveel plezier de spelers, begeleiding en ouders hebben iedere zaterdag op de velden

!