Spartaan’20 JO9-7 – ZBVH JO9-1  (2-1)   6-5

Vanmiddag was de laatste wedstrijd van de bekercompetitie tegen ZBVH uit Zuid-Beijerland. Voor de wedstrijd werd door trainert Rinesh nog de tactiek besproken. Zoals woensdag getraind was moest nu worden uitgevoerd. Iedereen begreep wat te doen. jo9-7_001Zeiden ze.

Nadat scheids Kevin had gefloten voor het begin, leek alles goed te gaan. Krisna bracht Spartaan al snel op 1-0 en Ryan had een prima redding op een aanval van ZBVH. Vlak daarna maakte Jay 2-0 en leek het een makkelijke middag te worden.

Zo gedacht zo gedaan. Spartaan nam wat gas terug en de gasten kwamen meer tot aanvallen toe. Alles wat op de training gedaan was leek vergeten te zijn. Nadat Ryan nog 2 keer de bal had tegengehouden, was vlak daarna toch de 2-1 een feit. Door niet opletten en gemakzucht kon ZBVH de 2-1 maken.

In de rust werden de mannen weer wat op scherp gezet en dat leek zijn uitwerking te hebben. Bryce ging het goal in en Ryan ging voetballen. Rino maakte vrij snel de 3-1 en de 4-1 en iedereen was er weer van overtuigd dat dit de goede kant op ging. Helaas was dit niet zo. Spartaan werd weer te makkelijk en ZBVH kwam binnen zeer korte tijd terug tot 4-4.

Hiervan geschrokken ging Spartaan gelukkig weer voetballen. Rino scoorde rechtstreeksjo9-7_002 vanuit een corner de 5-4 (of was het een eigendoelpunt?) en ook de 6-4 (volgens bronnen …. De schrijver is het vergeten sorry …) Even werd het nog spannend na de 6-5 van ZBVH maar uiteindelijk werd toch de verdiende zege over de streep getrokken.

Na de penalties werd de inmiddels bekende overwinningsslinger uitgevoerd en konden de jongens lekker gaan douchen.

Door deze zege is Spartaan op de 4e plaats ge-eindigt in de bekercompetitie. Alleen op doelsaldo is Oud Beijerland 3e geworden. Een prima resultaat wat zeker kansen biedt op een mooi seizoen.

 

verzamelfoto01jo9-7