Rijnmond Hoogvliet Sport JO9-3 tegen Spartaan’20 JO9-7  (0-4)

Eindelijk stond er op zaterdagmorgen 21 januari 2017 na een lange winterstop weer een lekker potje voetbal op het programma voor onze jongens. Dit keer mochten de boys het opnemen tegen de nummer 5 op de ranglijst, Rijnmond Hoogvliet Sport JO9-3. Door ziekmelding van Bryce en de reeds bekende afwezigheid van Thomas moest er op het laatste moment een invaller worden geregeld. Gelukkig was Troy – die mee naar de wedstrijd was gekomen om zijn broer Kane aan te moedigen – bereidt om ons uit de brand te helpen, zodat wij toch met 8 spelers aan de wedstrijd konden beginnen.Tijdens de warming-up arriveerde ook Keanu die gevraagd was bij J09-7 in te vallen. Uiteindelijk kon Spartaan’20 JO9-7 zoals het hoort met 9 spelers de wedstrijd spelen.

Spartaan ging vanaf de aftrap gelijk in de aanval en al snel werd duidelijk dat de groen/gele formatie van Rijnmond Hoogvliet Sport niet opgewassen was tegen onze jongens. Spartaan’20 JO9-7 liet de bal goed rondgaan en vrijwel alle duels werden door onze jongens gewonnen.

In de vijfde minuut speelt een verdediger van Rijnmond Hoogvliet Sport per ongeluk de volledig vrijgelaten Krishna aan, die de bal goed in schiet en de keeper kansloos laat, 0-1. In de 10e minuut is het weer raak voor Spartaan als Keanu vanaf de rechterkant opkomt en vanuit een moeilijke hoek de bal toch heel knap in de goal weet te schieten, 0-2.

In de zestiende minuut van de wedstrijd is er een kans voor Liano die vanuit de 2e lijn op goal weet te schieten, maar helaas stond de keeper op de goede plek, waardoor we nog even moesten wachten op de 0-3. In de 16e minuut is het Jay die op goal schiet, maar de bal vanuit een stuit niet lekker raakt en net overschiet.

In de 17e minuut is het dan eindelijk zover, de tegenstander komt over de middenlijn maar stuiten dan op de Troy die de bal afpakt en rustig naar keeper Ryan speelt. Omdat het zo koud is besluiten beide teams in goed overleg om 8 tegen 8 te gaan spelen zodat de wisselspelertjes niet te lang aan de kant stil hoefden te staan.

In de 20ste minuut is er balverlies van Spartaan en weet een speler van Rijnmond Hoogvliet Sport een medespeler te bereiken die vanaf de linkerkant op het Spartaanse doel kan afgaan. Maar dan is het Ryan die zijn doel uitstormt en de bal van de voet van de aanvaller plukt en vastklemt, prima keeperswerk!

In de tweede helft verandert er niets aan het spelbeeld, Spartaan valt aan en Rijnmond Hoogvliet Sport verdedigt. In de derde minuut na rust is het Djerrel die zijn schot op goal door de keeper tot corner verwerkt ziet worden. Kane neemt de corner en vindt tussen de spelers van Rijnmond Hoogvliet Sport Jay die niet nadenkt en de bal achter de keeper schiet en de 0-3 aantekent.

Halverwege de 2e helft begint de tegenstander zich steeds meer op de helft van Spartaan te begeven, maar door goed verdedigend werk komt het niet tot echte kansen. In de negende minuut na rust komt de bal bij Rino die via de linkerkant met de bal naar voren rent en de bal voor het doel brengt. De mee opgekomen Jay probeerde de bal in te schieten, maar kreeg door het gladde ijzige veld de bal net niet onder controle, waardoor zijn inzet naast ging.

In de dertiende minuut na rust is het Kane die Djerrel aanspeelt die alleen op de keeper kan afgaan, maar helaas komt de keeper goed zijn goal uit en voorkomt een doelpunt.
In de 39ste minuut is het invaller Keanu die de bal op goal kan schieten, maar weer is het de keeper van Rijnmond Hoogvliet Sport die redding brengt. Vanuit de rebound speelt Keanu de voor het doel staande Jay aan, die nu beheerst scoort en de eindstand van 0-4 op het scoreboard zet.

Goed gespeeld jongens en nu op naar de volgende uitwedstrijd tegen Coal.