1 oktober 2016
Oud Beijerland JO9-1 – Spartaan’20 JO9-7   3-3

Na een warm theetje thuis, vertrokken de Spartanen met hun aanhang naar de Langewelle 22, Sportpark Oud Beijerland. Een redelijk nieuw sport complex, met 2 velden waar OSV gebruik van kan maken. Met als gedachtegang, dat de jongens op het nieuw aangelegde kunstgras zouden spelen, werden de kousen netjes opgetrokken, shirtjes in de broek en de kragen omgeslagen. Enkel werd de sfeer omgeslagen omdat er dus op gras werd gevoetbald. “Maar trainerts, dan worden we vies!” Tja, wat kan je daarop zeggen? LO)

Voordat de bal op de middenstap werd gezet, kreeg de scheids nog een oorkonde omdat hij een goede job doet voor de jongens van OSV.

Aftrap, na een goede bezetting van de posities hadden de heren toch wat moeite met de opkomende spelers van OSV. Al met al waren de boys aan elkaar gewaagd, met over en weer spel.

Jay kreeg de bal netjes van achteruit aangespeeld, waardoor hij zijn wapen, snelheid, kon gebruiken om 1-op-1 op de keeper af te gaan. Overtreding werd gemaakt in minuut 6, als de schrijver van dit artikel het goed heeft, waardoor Krishna achter de bal stond. Na een analyse hoe de muur stond, zei een stem in zijn hoofdje, “over de muur en links de kruising in”. Zo gezegd, zo gedaan! Bam! Doelpunt! Rust nadert, en na het fluitsignaal gaan we de kleedkamer in voor een 15 min rust.

Een goed bakje ranja doet wonderen, waardoor de pupillen van de ogen wijder en wijder komen te staan. Na een tekening van een kip, met als uitleg kippetjes op een kluit werden de volgende afspraken gemaakt: breed lopen en looplijnen.

Gehypnotiseerd door de afspraken, kwamen de heren weer het veld op. Bryce “de Goeij” het doel in, en Ryan “Duracell” kwam wat later het veld in. We weten niet wat die jongen als energie tot zich krijgt, maar met zoveel energie kan die een kleine stad verlichten!

Na een dubieus moment kwam de aanhang van Spartaan er toch achter dat de bal netjes achter de lijn was, 3-2, de scheids had het toch goed.

Dat lieten we niet zitten, waardoor de tactische coach van F7, Liano, een opdracht aan iedereen had meegeven, SCOREN!. Wat dus ook gebeurde, na een goede actie van Krishna in de 19e min. 3-3.

Al met en al, Spartaan heeft een puike wedstrijd gespeeld, en op naar de volgende confrontatie tegen ZBVH