Spartaan’20 JO9-7 maatje te groot voor Excelsior’20 JO9-8

Vandaag 29-10-2016 mochten onze jongens aantreden voor de 1e wedstrijd van de competitie tegen de jongens van ExcelciorÂŽ20 uit Schiedam. De vroege uitwedstrijd tegen de schiedammers betekende vroeg opstaan voor ouders en spelers. Het weer zat mee, niet te warm en niet te koud, goed weer om een potje te voetballen. Voor de wedstijd begonnen onze jongens, zoals we bij Spartaan gewend zijn, gedisciplineerd aan de warming up.

Half negen, de scheids geeft het signaal om te beginnen. Rino en Jay nemen de aftrap en via Rino komt de bal bij Krishna die via de linkerkant naar voren rent en de bal  aan Rino speelt die de bal gelijk terug geeft aan Krishna. De verdedigers van Excelsior’20 verdedigen goed en de voorzet van Krishna wordt onderschept door Excelsior’20. Jay wil het hier echter niet bij laten zitten en verovert de bal weer terug, waarna hij op het doel afgaat en de keeper van de tegenstander met een schot in linkerhoek kansloos laat, 0-1 in de 1e minuut.

De voorsprong was echter van korte duur, want na de aftrap valt de tegenstander enthousiast aan. Een pass vanuit het middenveld naar hun rechtsbuiten die de bal voor de goal brengt zorgt ervoor dat een aanvaller van de tegenstander de bal achter onze keeper kon schieten, een prima uitgespeelde kans 1-1.

Na de aftrap laten onze jongens ook zien dat zij elkaar kunnen vinden. Na een een-tweetje tussen Jay en Krishna geeft Krishna de bal aan Djerrel die hierdoor op de keeper af kon gaan. Helaas ging zijn schot net naast de paal. In de 5e minuut scoort Jay de 1-2 na een uitstekend genomen hoekschop van Rino. In de 6e minuut is het weer Jay die de bal via Djerrel  in de loop mee krijgt en met zijn snelheid alleen op de keeper kan afgaan en de bal hoog in het net jaagt, 1-3.

Het strijdvaardige Excelsior’20 is niet van plan op te geven en krijgt in de 8e minuut een grote kans maar door goed verdedigend werk van Liano en de goed keepende Bryce kon de 2-3 worden voorkomen. Bryce die vandaag op goal stond speelde sterk, vooral zijn verre uittrappen waren erg goed, maar ook Thomas deed zijn best in verdedigend opzicht.

In dezelfde 8e minuut is het dit keer Kane die met een mooie steekpass Jay aanspeelt, die vervolgens op snelheid alleen op de keeper afgaat. De uitkomende keeper gaat goed naar de bal, maar Jay wipt de bal over hem heen, 1-4. Hierna is het weer Jay die na de aftrap de bal aanvalt, de bal schiet door naar 2 achtergebleven verdedigers van Excelsior’20. Die raken in paniek als ze Jay zien aanstormen. Jay pakt de bal af en schiet de bal in de linker bovenhoek, 1-5.

Spartaan is los, het is nu Jay die een steekpass geeft op de goed vrijgelopen Djerrel, die bijna het zesde Spartaanse doelpunt kan maken maar zijn inzet gaat net naast, het zit hem ook niet mee vandaag. In de 11e minuut is de 1-6 een feit als Jay de bal van een tegenstander afpakt, een tackel van een andere verdediger ontwijkt en de keeper van Excelsior’20 weer passeert.

Dan is het de tegenstander die weer van zich laat spreken en via een prima actie en goed afstandsschot de 2-6 aantekent. In de 19e minuut is het verdediger Kane die met een goed hard afstandsschot de Keeper van Excelsior’20 kansloos laat, 2-7.  Fluitsignaal
 het is Rust!

Na ranja en wat aanwijzingen van de trainers volgt de 2e helft. Direct na de aftrap van de tegenstander verovert Jay de bal en speelt Rino aan die via de linkerkant op de goal van de tegenstander afgaat. Na een mooie passeerbeweging schiet hij op goal en de 2-8 is een feit.

De tegenstander blijft wel voetballen en door gemakzuchtig verdedigen kan een tegenstander alleen op onze keeper afgaan en de 3-8 scoren. Hierna volgt er nog een kans van Kane die op de paal van de tegenstander schiet en vanuit de rebound is het Rino die er voor zorgt dat de 3-9 op het scoreboard komt te staan.

In de slotfase van de wedstijd kreeg Excelsior’20 een cadeautje van de Spartaanse verdediging waardoor de eindstand op 4-9 kwam te staan. Het eindsignaal volgt, gewonnen!

Een prima begin van de competitie en op naar volgende week als onze jongens het thuis tegen VV Brielle moeten opnemen. Dat belooft een mooie wedstrijd omdat VV Brielle zijn eerste wedstrijd ook met grote cijfers heeft gewonnen, aan de bak dus volgende week!

compilatiejo9-7